Ο Ανδρουλάκης σκέφτεται... αιφνιδιασμό με κάλπες τον Ιούλιο

Αμέσως μετά την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε παραπέμποντας στο καταστατικό του κόμματος. Σε αυτό αναφέρεται πως η επόμενη αξιολόγηση της ηγεσίας είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο του 2025. Ωστόσο, η πίεση συνεχίζεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται τη... ρελάνς.

Θυμίζουμε πως κορυφαία στελέχη, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος

Γερουλάνος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νίκος Παπανδρέου και άλλοι έχουν θέσει θέμα ηγεσίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σημειώνει μέσω πηγών πως δεν θα γίνει δημόσιος διάλογος, αλλά συζήτηση στα όργανα του κόμματος.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι έτσι σε κάθε περίπτωση εβδομάδα εξελίξεων, καθώς την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμάται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του απέναντι σε στελέχη που τον αμφισβητούν και του καταλογίζουν ότι αύξησε μεν τα ποσοστά του κόμματος αλλά έχασε το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές.

Μέχρι πρότινος, θεωρούνταν δεδομένο πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιμείνει θεσμικά ώστε το θέμα να συζητηθεί και πάλι στην Κεντρική Επιτροπή της 30ης Ιουνίου.

Ο πολιτικός χρόνος μέχρι τότε, ωστόσο, είναι πυκνός και υπάρχει η σκέψη για αιφνιδιασμό. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται δηλαδή να πει πως πράγματι το κόμμα έχει θέμα εσωστρέφειας και πρέπει γρήγορα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Γι' αυτό, θα προτείνει να γίνουν νέες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος άμεσα. Μέσα στο καλοκαίρι. Τον Ιούλιο!

Αυτή είναι μία εισήγηση που έχει δεχθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και εκτιμάται πως θα "στριμώξει" τους δελφίνους του κόμματος.

Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχουν πληροφορίες πως κάποιοι ετοιμάζονται να σηκώσουν το γάντι ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση. Όσο για τα ονόματα που ακούγονται, οι Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Γερουλάνος θεωρείται δεδομένο πως θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία, αν και εφόσον τελικά πάμε σε μία τέτοια διαδικασία.

Έντονα ακούγεται φυσικά και το όνομα του Χάρη Δούκα, χωρίς, ωστόσο, να έχει κάνει κάποια σχετική δήλωση μέχρι σήμερα.

#Ανδρουλάκης #Πασοκ #ΑΡΧΗΓΟΣ #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
o-androulakis-skeftetai-aifnidiasmo-me-kalpes-ton-ioulio.htm
Τυχαία Θέματα