Σήμα κινδύνου για την υπερβολική δόση πορνό και video games εκπέμπουν οι επιστήμονες

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς οι νέοι άντρες έχουν εθιστεί στο πορνό και τα video games, θυσιάζοντας το διάβασμα για το σχολείο και τις ανθρώπινες σχέσεις τους. Τα video games και το πορνό έχουν έναν διαφορετικό βαθμό

εθισμού σε σχέση με το αλκοόλ, τον τζόγο ή τα ναρκωτικά, καθώς προκαλούν έναν εθισμό διέγερσης. Η υπερβολική παρακολούθηση δημιουργεί μια νέα γενιά νέων που τα θέλουν όλα στο πιάτο και αρνούνται να κοπιάσουν για οτιδήποτε, σχέσεις, σχολείο ή εργασία, ενώ γνωστές έχουν γίνει και πολλές ιστορίες γύρω από τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση του 2005, όταν ένας νεαρός από τη Νότιο Κορέα πέθανε λόγω εξάντλησης μετά από 50 ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού Starcraft. Επίσης σε μία παρόμοια περίπτωση ένας άντρας, ο Adam, σύμφωνα με το MTV εκδιώχθηκε από το σπίτι του από τη γυναίκα του, επειδή δεν μπορούσε να σταματήσει να βλέπει πορνό.

Μια άλλη έρευνα από επιστήμονες έδειξε ότι η υπερβολική παρακολούθηση πορνό προκαλεί κατάθλιψη και κακή σωματική υγεία, ενώ όσοι βλέπουν τακτικά πορνό αρχίζουν να απομονώνονται καθώς γίνεται υποκατάστατο για τις προσωπικές, κοινωνικές και σεξουαλικές επαφές. Το ίδιο ισχύει και με τα videogames που απομονώνουν τους χρήστες και μειώνουν την ένταση των συναισθημάτων τους απέναντι στους άλλους. Το συμπέρασμα είναι ότι η ανάγκη για συνεχή διέγερση οδηγεί τους νέους άντρες από τα video game στο πορνό, αποπροσανατολίζοντάς τους από τους πραγματικούς σκοπούς της ζωής. Οι επιστήμονες συνιστούν την αποφυγή ή έστω την μείωσή και της παρακολούθησης των πορνό, αλλά και των video games, ώστε να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην πραγματική ζωή.
Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα