ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΟΝΤΙ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι είχε σήμερα ο επικεφαλής της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ έδωσαν έμφαση στην ανάγκη αναπτυξιακής πολιτικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η κρίση

στη χώρα μας είναι ένα οικονομικό πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά προκαλεί συμπτώματα διάχυσης σε όλη την Ευρώπη.

Τόνισε δε, ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων με τον κ. Μόντι ότι δηλαδή η «Ελλάδα που θέλουμε είναι η Ελλάδα που μένει μέσα στην Ε.Ε., μένει μέσα στο ευρώ. Είναι μια Ελλάδα που θα ανταποκριθεί στην ανάγκη μιας νέας διαρθρωτικής πολιτικής, δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτοχρόνως θα έχει πολιτικές προσανατολισμένες προς την ανάπτυξη, οι οποίες είναι υψίστης σημασίας για την οικονομία μας»

Επίσης όπως είπε ο επικεφαλής της Ν.Δ. με τον Ιταλό πρωθυπουργό συζήτησαν ένα ακόμα θέμα κοινού ενδιαφέροντος, αυτό της παράνομης μετανάστευσης στο νότιο μέρος της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μεγάλο και θεμελιώδες αντικείμενο ενδιαφέροντος για την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη και υπογράμμισε ότι όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου «έτσι ώστε να έχουμε μια Ελλάδα που να κυβερνιέται, μια Ελλάδα με την οποία η υπόλοιπη Ε.Ε. μπορεί να συνεχίσει να έχει έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο».

Εξέφρασε δε την ελπίδα να μπορέσει η χώρα μας να συνδυάσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με την περαιτέρω ανάπτυξη, που όπως είπε «όλοι χρειαζόμαστε στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα