ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι αυτοκτονίες των πληγέντων από την οικονομική κρίση Ιταλών. Στον μακρύ κατάλογο των αυτόχειρων στην Ιταλία έρχονται να προστεθούν ακόμη τρεις αυτοκτονίες μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Ο Λουίτζι Μπινιάρντι, επιχειρηματίας του υφαντουργικού τομέα, αυτοκτόνησε στο Κάρπι της βορειοανατολικής Ιταλίας, εξ αιτίας των χρεών, που είχαν ξεπεράσει τις 280.000 ευρώ. Μέρος των οφειλών του, ήταν προς την κρατική εταιρία είσπραξης προστίμων και καθυστερούμενων φόρων, Equitalia, η οποία επανειλημμένα έχει γίνει αντικείμενο οργής από Ιταλούς πολίτες.

Επίσης ένα

40χρονος επιχειρηματίας έβαλε τέρμα στην ζωή του στο Αβελίνο, στην περιφέρεια της Νάπολης, μέσα στην επιχείρησή του. Οι ιταλικές αρχές, έκαναν γνωστά μόνο τα αρχικά του ονόματός του, G. L. Δεν βρέθηκε κάποιο γράμμα που να εξηγεί την τραγική πράξη, αλλά οι υπεύθυνοι των ερευνών, την συνδέουν με οφειλές προς το δημόσιο.

Την περασμένη νύχτα, στην Γένοβα, ένας τεχνίτης 68 ετών, αυτοκτόνησε, δι’ απαγχονισμού, μέσα στην κρεβατοκάμαρά του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τύπος, ο αυτόχειρας της Γένοβας, χρωστούσε τριάντα χιλιάδες ευρώ στην εταιρία Equitalia, η οποία του είχε γνωστοποιήσει ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού του. Σε επιστολή του, ο 68χρονος αναφέρει αναλυτικά στις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή απόφαση.

Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει σύντομα ειδική γραμμή στήριξης.

«Θα είναι ένα τηλέφωνο κατά των αυτοκτονιών» είπε ο Τζάια, υπογραμμίζοντας ότι, παράλληλα, θα οργανωθεί και ένα κέντρο όπου οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα μπορούν να συνομιλούν με ψυχολόγους.

Επίσης στη Βιγκόντζα, κοντά στην Πάδοβα, η Φλάβια Σκιαβόν, κόρη ενός επιχειρηματία που έθεσε τέλος στην ζωή του, λόγω της οικονομικής κρίσης, δημιούργησε τον σύνδεσμο “Speranza al lavoro” (Ελπίδα στην εργασία).

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα