Έρχεται το νέο 10ευρω

Ένα νέο χαρτονόμισμα θα μπει σύντομα στην καθημερινότητά μας. Πρόκειται για το ολοκαίνουργο 10εύρω το οποίο θα αντικαταστήσει τα σημερινά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες εργάζονται πυρετωδώς για την υποδοχή και διάθεση του νέου χαρτονομίσματος. Σημειώνεται ότι οι σχετικές προπαρασκευαστικές εργασίες για την κυκλοφορία του νέου τραπεζογραμματίου έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς

μήνες.

Για την καλύτερη προετοιμασία του εγχειρήματος οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της ζώνης του ευρώ έχουν ήδη έρθει σε επαφή με κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, τράπεζες, εμπορικές επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς που κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν συσκευές επεξεργασίας και εξακρίβωσης της γνησιότητας τραπεζογραμματίων, προκειμένου να τους βοηθήσουν να προσαρμόσουν τα μηχανήματά τους στα χαρακτηριστικά του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ.

Τραπεζικές πηγές εξηγούν ότι με τον τρόπο αυτό θα βρεθούν πολύ γρήγορα εκτός αγοράς όλα τα πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ. Σημειώνουν ότι η παραχάραξη είναι περισσότερο διαδεδομένη στα χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ παρά σε αυτά μεγαλύτερης αξίας. Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχει αντικατασταθεί από νέο χαρτονόμισμα και το 5ευρώ.

Όπως σημειώνουν πηγές της ΤτΕ το πρόγραμμα για την κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Σε ότι αφορά τους κατασκευαστές μηχανημάτων επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και οι φορείς που χρησιμοποιούν μηχανήματα επεξεργασίας τραπεζογραμματίων θα έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν για το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ. Παράλληλα, θα τους δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν το νέο τραπεζογραμμάτιο προκειμένου να διενεργήσουν δοκιμές. Για επιμέρους ζητήματα της κυκλοφορίας των νέων τραπεζογραμματίων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια στις χώρες της ζώνης του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα