Κανείς δεν θα πλήξει το Σαββατοκύριακο…

Δεν είναι μόνο οι επιτροπές που θα ανακοινωθούν και θα περιέχουν –κατά πληροφορίες- εκπλήξεις προς πάσα κατεύθυνση «δεσμεύοντας» σε μεγάλο βαθμό τους «διαφωνούντες» εντός Χαριλάου Τρικούπη με την απόφαση για συμπόρευση με τους «58». Είναι τα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήδη, στο πνεύμα του ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζεται μόνο από το ΠΑΣΟΚ,

ο ίδιος ο πρόεδρός του ξεκαθάρισε χθες ότι «το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπεράσπιση των θέσεών του, των πεπραγμένων του, των προτάσεών του, του αγώνα του και της αγωνίας του σε άλλους». Επρόκειτο για μία πρώτη «απάντηση» στην ηγετική εμφάνιση του Γιάννη Βούλγαρη τη Δευτέρα, αλλά και στην κριτική που ακούγεται εντός του ΠΑΣΟΚ από όσους «διάβασαν» στον λόγο του επικεφαλής της «Κίνησης των 58» την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και την αποχώρηση Βενιζέλου…

«Αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές ως βασικός πυλώνας μίας ευρύτερης προσπάθειας», υπερθεμάτισε από την πλευρά του ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, θυμίζοντας με νόημα πως έτσι αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και διαμηνύοντας πως αυτή θα υπηρετήσει το κόμμα. «Τα οποιαδήποτε άλλα σενάρια δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ», είπε, κάνοντας λόγο για την «Ελιά» που θα δημιουργηθεί και θα είναι, σύμφωνα με τον κ.Ανδρουλάκη, η ταμπέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο οποίο θα συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ και όποιος άλλος ενδιαφέρεται από κινήσεις και κόμματα του χώρου, να συμβάλει σε έναν προγραμματικό διάλογο…

Σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν διαχέεται», αλλά συμμετέχει οργανωμένα, όπως είπε, με το θεσμικό του κατοχυρωμένο πλαίσιο, επέμεινε στο ότι η «Ελιά» -που πάντως, έχει αντικατασταθεί στον λόγο των «58» από την «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη»- έχει άθροισμα αυτόνομων πολιτικών μονάδων. Ως «κεντρική» πολιτική μονάδα της μάλιστα προσδιόρισε με νόημα το ΠΑΣΟΚ και ευχήθηκε μία τέτοια να αποτελούσε και η Δημοκρατική Αριστερά, πραγματοποιώντας ένα ακόμα άνοιγμα προς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Ο ίδιος, δε, έδωσε και το στίγμα για τον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του σχήματος. Σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, τάχθηκε υπέρ της καθολικής εκλογής από τη βάση για όλες τις θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, πράγμα για το οποίο επίσης αναμένεται να μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα