Επίθεση των Ταλιμπάν στο προεδρικό Μέγαρο της Καμπούλ

«Σήμερα στις 06.30 π.μ. μια σειρά από μάρτυρες επιτέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, το υπουργείο Άμυνας και το ξενοδοχείο Αριάνα» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουντζαχίντ σε μήνυμά του. στο ξενοδοχείο Αριάνα στεγάζεται η έδρα της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στο Αφγανιστάν.

O αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Μοχάμεντ Αγιούμπ Σαλάνγκι ανακοίνωσε ότι η επίθεση έληξε μετά από ανταλλαγή πυρών που κράτησε 90 λεπτά και οι πέντε ένοπλοι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν, ενώ από την πλευρά των αφγανικών

δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, η επίθεση άρχισε λίγο μετά τις 06:30 τοπική ώρα όταν τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου στη συνοικία Σας Νταράκ.

Δεν έγινε, πάντως, γνωστό πού βρίσκεται ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ωστόσο έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στις 09:00. Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια ημέρα μετά τη συνάντηση του κ. Καρζάι στην Καμπούλ με τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Τζέιμς Ντόμπινς, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν γνωρίζει ακόμα εάν οι Ταλιμπάν είναι έτοιμοι για συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα