Μοιράζει και τις κομματικές θέσεις ο Βενιζέλος

Σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της, αποφεύγοντας γκρίνιες και νέο κλίμα εσωστρέφειας, υπόσχεται θέσεις σε όσα στελέχη δεν υπουργοποιήθηκαν.

Μόνη «καραμπόλα» που αφορά στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν την μη υπουργοποίηση τελικά του Πάρι Κουκουλόπουλου, το όνομα του οποίου φάνταζε ως φαβορί για θέση Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Αντίθετα, οι πληροφορίες επιμένουν πως ήταν ο ίδιος ο Θάνος Μωραΐτης που αρνήθηκε θέση υφυπουργού Εργασίας υπό τον Γιάννη Βρούτση, όπως ακριβώς και ο Φίλιππος Σαχινίδης

που απέρριψε εξ αρχής οποιαδήποτε συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αποθαρρύνοντας πιο συγκεκριμένη πρόταση…

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για «ανανεωμένη κυβέρνηση» που φέρει το μεγάλο βάρος να κάνει έργο, οδηγώντας τελικά την χώρα σε έξοδο από την κρίση. Στοίχημα θεωρούν τη συγκρότηση αλλά ενός νέου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, αλλά και την εύρεση κοινού βηματισμού στα επιμέρους υπουργεία όπου συνυπάρχουν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου αυτό να εφαρμοστεί και το όλο σχήμα να αποβεί αποτελεσματικό. Ειδικά για το τελευταίο, υποστηρίζουν πως το στίγμα θα δώσουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τα λοιπά, στο ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ήδη μπροστά. Έχοντας αφήσει πολλά κενά σε κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα, «κλείνουν το μάτι» σε στελέχη που δεν υπουργοποιήθηκαν. Δεδομένη θεωρείται η αντικατάσταση της Φώφης Γεννηματά (Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας πλέον) στη θέση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ άγνωστο παραμένει ποιος θα αντικαταστήσει τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών πια) στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής. Την ίδια ώρα «χηρεύουν» οι θέσεις του γραμματέα της ΚΟ, καθώς ο Γιάννης Μανιάτης ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και οι δύο θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αφού τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όσο η Εύη Χριστοφιλοπούλου ενετάχθησαν στο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο πρώτος και θέση υφυπουργού στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Μεταρρύθμισης η δεύτερη. Επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ πλέον φαντάζει ο Φίλιππος Σαχινίδης, που δεν αποκλείεται όμως να αναλάβει και πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αν αξιοποιηθεί διαφορετικά ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Τη θέση δεύτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα αναλάβει πιθανότατα νεότερο σε ηλικία μέλος της ΚΟ, ενώ όσα επιφανή στελέχη μείνουν και πάλι χωρίς αρμοδιότητες, δεν αποκλείεται να κατευθυνθούν στο νέο συντονιστικό όργανο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα