ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΟΥΖΟΥ

Το κουβάρι της ιστορίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κατασκευαστή  Γιάννη Καρούζου αρχίζει να ξετυλίγει επισήμως  από σήμερα η Δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις και τις διαρροές εγγράφων για τον ρόλο του  προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και των πρώην Υπουργών Μιχάλη Λιάπη και Γιώργου Βουλγαράκη, η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής έχει  χαρακτηριστεί ως απόλυτης προτεραιότητας για τις δικαστικές αρχές.

Με στόχο λοιπόν, την ταχύτερη εκκαθάριση της υπόθεσης αυτής, ώστε να μην μένουν

σκιές στην πολιτική ζωή του τόπου οι εισαγγελείς πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου έχουν καλέσει σήμερα ως μάρτυρες τα δύο κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον κτηματομεσίτη  Ιωσήφ Λιβανό και τον επιχειρηματία Γιώργο Ζωγραφάκη, μέσα από τις καταθέσεις των οποίων άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τα πολιτικά πρόσωπα.

Οι εισαγγελείς, όπως έχουν υποχρέωση, θα ζητήσουν από τους μάρτυρες που εκ του νόμου έχουν καθήκον αληθείας να καταθέσουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους και μπορούν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση και την αποκάλυψη αξιοποίνων πράξεων. ιδιαίτερο κεφάλαιο βεβαίως των καταθέσεών τους θα αφορούν στοιχεία  που θα τους ζητηθούν ώστε να θεμελιώσουν τις καταγγελίες τους σε βάρος των όποιων πολιτικών προσώπων. Από το περιεχόμενο της εξέτασής τους θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των εισαγγελέων, που βρίσκονται ούτως ή άλλως εν αναμονή του τελικού πορίσματος του ΣΔΟΕ για την ανοιχτή υπόθεση.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθούν σοβαρά καταγγελλόμενα αδικήματα όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αδικήματα που για να στοιχειοθετηθούν απαιτείται να έχουν  προηγηθεί  μία σειρά προανακριτικών πράξεων, όπως άρσεις τραπεζικών απορρήτων και  διερεύνηση υπεράκτιων εταιρειών που ενδεχομένως  συνδέονται με την υπόθεση της αγοραπωλησίας δεκάδων ακινήτων με κεντρικό άξονα της εταιρεία του  Γ. Καρούζου σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα