«ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Με αμηχανία για τις περιπλοκές που θα μπορούσε να προκαλέσει, ειδικά σε μία περίοδο έντασης, αλλά και διάθεση απαξίωσης αντιμετώπισαν τα στελέχη του Μαξίμου το δημοσίευμα του Βήματος για το… παρολίγον πραξικόπημα.

Εμφανώς προβληματισμένοι για τους κλυδωνισμούς που θα μπορούσε να επιφέρει, κυρίως στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας με τις ένοπλες δυνάμεις, δήλωναν χθες κυβερνητικά στελέχη στον απόηχο του δημοσιεύματος για αποτροπή πραξικοπήματος, το Νοέμβριο του 2011, από την κυβέρνηση Παπανδρέου. «Είτε

από τους πολίτες που θα μπορούσαν να μας χρεώσουν προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, είτε τους ένστολους, σε μία περίοδο που υποβάλλονται σε νέες περικοπές, το δημοσίευμα μόνον αντιδράσεις θα μπορούσε να προκαλέσει έναντι της κυβέρνησης» σχολίαζε χθες κυβερνητικός παράγοντας. Το Μέγαρο Μαξίμου «έδειχνε» προς τις ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει, ήδη από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας της εφημερίδας, τόσο ο υπ. Εθνικής Άμυνας Παν. Παναγιωτόπουλος όσο και ο πρ. Διοικητής της ΕΥΠ Κων. Μπίκαςενώ δεν έλειπαν και κάποια στελέχη που απέδιδαν το… αποκλειστικό θέμα σε κυκλοφοριακούς λόγους.

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας». «Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας», ήταν η δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου ενώ ο κ Κ. Μπίκας ξεκαθάρισε πώς «επί προηγούμενης Διοίκησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα». «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, στενού συνεργάτη του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Μπίκα.

Παρά τη… θεσμική σιωπή του Μαξίμου, ατύπως τα σχόλια δεν έλειπαν. Και αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, τις… ασυνέχειες του ρεπορτάζ. Κυβερνητικά στελέχη αναδείκνυαν τόσο το γεγονός ότι ο κ. Φρ. Φραγκούλης, που υποτίθεται ότι αποστρατεύτηκε προς αποτροπή του πραξικοπήματος, ανέλαβε στη συνέχεια υπουργός Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου – ενώ το όνομά του είχε ακουστεί και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. – ο δε Δημ. Ελευσινιώτης – τότε αρχηγός ΓΕΝ – είναι πλέον υφυπουργός Άμυνας, προταθείς μάλιστα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Επίσημα στο ζήτημα τοποθετήθηκε, πάντως, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος, και ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής – ζήτησε να υπάρξει ειδική συνεδρίαση στην οποία να κληθεί να ενημερώσει το σώμα ο τότε υπουργός κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα