ΝΥΧΤΕΣ …ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Διονύσης Σαββόπουλος δίνουν το «παρών» στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (της οδού Πειραιώς 138) με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του μουσείου.

Δεν πάνε πολλές εβδομάδες από τη μέρα που διαβάσαμε πως το Μουσείο Μπενάκη αναστέλλει τη λειτουργία του μερικές ημέρες της εβδομάδας και μειώνει το ωράριό του, ελλείψει κονδυλίων και χρηματοδότησης για τη συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του. Ποιος όμως θέλει να το αφήσει αυτό να συμβεί; Κανείς, τουλάχιστον απ’ όσους διατηρούν ακόμη ελάχιστη κοινή λογική στο κεφάλι τους. Γι αυτό και στις 2, 3 και

4 Οκτωβρίου η Νατάσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Διονύσης Σαββόπουλος αντίστοιχα παίρνουν το λόγο και διατρανώνουν μετά μουσικής πως «θέλουμε το Μπενάκη ανοιχτό».

Ή κάπως έτσι τέλος πάντων, αφού οι τρεις συναυλίες που οργανώνονται στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη -στο κτίριο της οδού Πειραιώς- σκοπό έχουν την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού και την εξασφάλιση των πόρων για την ομαλή λειτουργία του. Η Νατάσα θα μας τραγουδήσει για τις «Μέρες του Φωτός», ο Γιάννης Κότσιρας συμμετέχει με ένα πρόγραμμα που ο ίδιος ονόμασε «On the road» ενώ ο Διονύσης Σαββόπουλος θα δώσει μια ακόμη εκδοχή της παράστασης «Ο Πολιτευτής. Μουσικοπολιτικά και άλλα», με την οποία περιόδευσε το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα. Τρεις υπέροχες μουσικές βραδιές για έναν υπέροχο και ιερό σκοπό.

INFO: Στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς 138), στις 02, 03&04/10 στις 20.30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30), εισιτήρια 10 ευρώ, περισσότερα στο www.benaki.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα