Αντιπαραθέσεις και στο βάθος …επικράτηση Κουβέλη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέστησε χθες σαφές, και μάλιστα με επίμονο τρόπο, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει έναντι όσων ζητούν διάλογο με το ΠΑΣΟΚ ή την «Πρωτοβουλία των 58». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εσωκομματικοί συσχετισμοί συνεχίζουν να ευνοούν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, καθώς ο Φώτης Κουβέλης

παραμένει κυρίαρχος στο συνεδριακό σώμα -κάτι που αναμένεται να εκφραστεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Χωρίς διάσπαση

Εξάλλου, την επικράτηση του Φώτη Κουβέλη διευκολύνει και η διχοστασία που επικρατεί μεταξύ των «μειοψηφούντων» στο κόμμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr αναφέρουν ότι στους κόλπους της μειοψηφίας επικρατεί διαφωνία για το αν η εν λόγω ομάδα πρέπει να κατεβάσει ή όχι ξεχωριστή λίστα υποψηφίων για τα όργανα. Αυτή την εισήγηση υποστηρίζουν οι πολύ «σκληροί», που έχουν ήδη ενταχθεί στους «58» όπως ο Γεράσιμος Γεωργάτος και ο Σταύρος Λιβαδάς. Ωστόσο, ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι ο ίδιος διαφωνεί με το ενδεχόμενο ξεχωριστής λίστας και δε θα συμμετάσχει σ’ αυτήν. Το ίδιο ισχύει, κατά πληροφορίες, και για τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος, πάντως, θα ζυγίσει όλα τα εσωκομματικά δεδομένα και τους συσχετισμούς του Συνεδρίου πριν αποφασίσει αν θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή.

Πάντως, η μειοψηφία θα προχωρήσει σε ηχηρή παρέμβαση, καθώς ο απερχόμενος γραμματέας, Σπύρος Λυκούδης, αναμένεται να εκφωνήσει μία «σκληρή» ομιλία, με αιχμές και οξεία κριτική στις αποφάσεις του Φώτη Κουβέλη, ενώ ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δε θα θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τη διαφαινόμενη επικράτηση Κουβέλη, το ζητούμενο για όλους όσοι βρίσκονται στο «Σινέ Κεραμεικός» (εκτός, ίσως, από ορισμένους «σκληρούς» από τους μειοψηφούντες, που προγραμματίζουν να αποχωρήσουν από το κόμμα όταν οι «58» γίνουν… κόμμα) είναι η επόμενη μέρα. Μια μέρα που θα είναι δύσκολη και θα έχει αρκετές ανακατατάξεις σε επίπεδο προσώπων και κομματικών αξιωματούχων…

Keywords
Τυχαία Θέματα