Πού το πάει ο Αλέξης Μητρόπουλος;

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην «εσωκομματική κουζίνα» της Κουμουνδούρου συζητείται ακόμη εντόνως η πρωτοβουλία του Αλέξη Μητρόπουλου και των «ΠΑΣΟΚογενών» (των οποίων τελεί, ατύπως, επικεφαλής) να φλερτάρουν πολιτικά με την «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μετά την πρωτοβουλία της «σοσιαλιστικής τάσης» του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει κείμενο το οποίο περιγράφει το ενδεχόμενο ρήξης με την Ευρωζώνη και εξόδου από το ευρώ, προχθές ο Αλέξης Μητρόπουλος προκάλεσε πολλές συζητήσεις, όταν υπονόησε ότι η

έξοδος από το ευρώ είναι… επιλογή, σε ομιλία του στη Βουλή. «Θα δούμε», απάντησε σε σχετικό κοινοβουλευτικό διαξιφισμό για το αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει ή όχι τη χώρα στο ευρώ, ενώ επισήμανε με νόημα ότι «υπάρχουν πολλές επιλογές». Έτσι, επιβεβαίωσε, για πολλούς, όσους έλεγαν ότι οι «ΠΑΣΟΚογενείς» φλερτάρουν πολιτικά με τους «λαφαζανικούς» ενόψει των ανακατατάξεων στο εσωτερικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημόσιες… συστάσεις

Εχθές, οι επιλογές του Αλέξη Μητρόπουλου προκάλεσαν ακόμη περισσότερα ερωτήματα στην Κουμουνδούρου, αφού σε δύο περιπτώσεις επέλεξε να «αδειάσει» δημοσίως και από βήματος της Βουλής, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή έγινε με τον βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος επιτέθηκε στον Χρήστο Κατσώτη του ΚΚΕ και τού είπε ότι «θα σας κρίνει η Ιστορία γιατί κάνετε αντιπολίτευση στην κοινωνική Αριστερά αντί για την κυβέρνηση». Στη δική του παρέμβαση, ο Αλέξης Μητρόπουλος άδειασε… στεγνά τον συνάδελφό του, λέγοντας: «Θα κάνω μία διευκρίνιση για τα όσα είπε ο συνάδελφος κ. Καραγιαννίδης αναφορικά με τη στάση και την ιστορία του ΚΚΕ. Εμείς αμέσως συστήσαμε στον κύριο συνάδελφο ότι πρέπει και με τα λόγια μας και με τις πράξεις μας να σεβόμαστε την ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, τη συμβολή του στην εξέλιξη και στις κατακτήσεις του περήφανου ελληνικού λαού μας». Και πρόσθεσε: «Συνεπώς, από αυτή την άποψη και εμείς θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αρκετά από όσα ειπώθηκαν δεν μας εκφράζουν, πέραν του ότι βεβαίως και εμείς συνεχώς θα αγωνιζόμαστε να συμπορευτούμε με όλες τις δυνάμεις για την καλύτερη τύχη του ελληνικού λαού».

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο εργατολόγος «άδειασε» και τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα, για την παρέμβαση που έκανε ο τελευταίος σχετικά με τις συντάξεις. Συγκρουόμενος με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Κώστας Μπάρκας είχε συμβουλεύσει τους «μεγαλύτερους σε ηλικία βουλευτές» να είναι προσεκτικοί, γιατί θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη « ενώ εμείς οι πιτσιρικάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερχόμαστε εδώ για να σας πούμε (…) ότι με τα νομοσχέδια που φέρνετε δεν θα πάρουμε καθόλου σύνταξη, δεν θα έχουμε καν τη δυνατότητα να σκεφθούμε ότι θα πάρουμε σύνταξη». Η παρέμβαση του Αλέξη Μητρόπουλου ήταν επίσης άμεση και προκάλεσε αρκετά ερωτήματα και αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα ήθελα να αναφερθώ στα όσα είπε ο συνάδελφος κ. Μπάρκας για τον κ. Κεγκέρογλου και τις συντάξεις, ο οποίος, επίσης αστόχησε. Και του συνέστησα να κάνει έλεγχο των όσων είπε στα πρακτικά, για να μην μένουν σκιές αναφορικά με τη συμπεριφορά βουλευτών μας», τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ως οιονεί… γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος…

Keywords
Τυχαία Θέματα