Κακο-στημένη παράσταση

Ένα κακο-στημένο θέατρο στήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο...
Πόσο προβλέψιμο έχει καταντήσει το γεγονός να φωνάζει η μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων για όσα πλησιάζουν (μέρες πριν γίνει το παιχνίδι) και να κάνουν πως δεν ακούν οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι διοικούντες.

(Διαβάστε τι γράφαμε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως θα ξεκινήσει βασικός ο Βύντρα)

Δεν γίνεται να τα βλέπουμε εμείς και οι περισσότεροι φίλαθλοι και να μην μπορεί
να τα προβλέψει η διοίκηση. Συνεπώς κάτι άλλο παίζει...

Στο ΟΑΚΑ, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και έξω από αυτόν, στήθηκε ένα σόου. Ένα κακο-στημένο θέατρο του παραλόγου που έκανε και τον πλέον… αθώο να «ψιλιαστεί» πως κάτι περίεργο συμβαίνει.

1) Στα αγωνιστικά. Παίκτες αδιάφοροι βολόδερναν βαριεστημένα στον αγωνιστικό χώρο. Άλλοι δεν μάρκαραν τον προσωπικό τους αντίπαλο ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Άλλοι πέταγαν στα σκουπίδια την μπάλα. Άλλοι ήταν προκλητικοί με λάθη επιπέδου τοπικού ποδοσφαίρου.

Όταν, δε, τα λάθη και οι προκλήσεις δεκαπλασιάστηκαν και η ομάδα υποχώρησε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΑΜΕΣΩΣ μετά το 1-0, τότε οι υποψίες για κάτι «περίεργο» κορυφώνονται.

Η επιλογή της χρησιμοποίησης του Λουκά Βύντρα δημιουργεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ερωτηματικά. Ήταν γνωστό από πριν το τι θα ακολουθήσει στις κερκίδες. Οπαδοί να εκφράζουν τη δυσαρέσκιά τους για τον παίκτη που συνδέθηκε περισσότερο με οποιονδήποτε άλλο με τον Τζίγγερ και του οποίου ο μισθός παραμένει «ακατέβατος» παρά τις αποχωρήσεις και μειώσεις άλλων ποδοσφαιριστών για οικονομικούς λόγους. Από την άλλη, φίλαθλοι να χειροκροτούν τον Βύντρα, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κριτήριο, δυσκολευόμαστε να δεχτούμε πως ο διεθνής μπακ που διανύει –κατά γενική ομολογία- κάκιστη χρονιά, με αποκορύφωμα τα δύο πρόσφατα παιχνίδια του, με Ολυμπιακό και Βέροια, είναι καλύτερος από τους Βελάσκες και Τριανταφυλλόπουλο.

Ο λόγος που βγήκε από το ψυγείο, τη στιγμή που η διοίκηση (δείχνει να) βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους νομικούς του, προκαλεί μόνο απορίες.

2) Στις κερκίδες. Οπαδοί να γιουχάρουν τον Βύντρα. Φίλαθλοι να χειροκροτούν τον Βύντρα. Οπαδοί να αποδοκιμάζουν τον Βαρδινογιάννη. Μία μερίδα «Παναθηναϊκών» να καταφέρονται κατά των οπαδών. Κλίμα άρρωστο. Ακριβώς όπως το επιθυμεί η παρέα των αντι-Παναθηναϊκών που ζει εδώ και δεκαετίες κατασπαράζοντας τις σάρκες του Συλλόγου. Μία ατμόσφαιρα, δημιουργημένη τεχνηέντως ακριβώς στα μέτρα παλαιότερων «καθεστώτων». Τότε που στο γήπεδο πατούσαν φίλοι και συγγενείς, τότε που οι οργανωμένοι ήταν αποκλεισμένοι και μακριά από τη φυσική τους θέση που είναι οι εξέδρες. Όσοι επιθυμούν επαναφορά σε τέτοια «καθεστώτα», λογικά σήμερα χαμογελούν. Κανείς άλλος.

Εντύπωση προκαλεί το μέγεθος των αστυνομικών δυνάμεων σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο μία επαρχιακή ομάδα, με την οποία δεν υπάρχει και καμία ιδιαίτερη αντιπαλότητα.

Είναι πολύ θετικό που οι οργανωμένοι οπαδοί επέδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν «τσίμπησαν» στις συνεχόμενες προκλήσεις που δέχτηκαν από την απόδοση των ποδοσφαιριστών και από συγκεκριμένους «φιλάθλους» οι οποίοι πήγαν στο γήπεδο ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να καλιεργήσουν κλίμα εμφυλίου γιουχάροντας και στοχοποιώντας τη Θύρα 13!
Keywords
Τυχαία Θέματα