Επόμενος στόχος: Οργανωμένοι οπαδοί!

Σχέδιο εξόντωσης των οργανωμένων έχει τεθεί σε εφαρμογή. Ποιοι είναι οι οπαδοί της Θύρας 13 και γιατί είναι ανεπιθύμητοι από όσους θέλουν μόνιμα καταρρακωμένο τον Παναθηναϊκό. Τι λέει ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης για τη δυναμικότερη «φωνή» του Τριφυλλιού...

Είναι ξεκάθαρο. Πλέον δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Εδώ και έναν περίπου μήνα οι πολέμιοι του Παναθηναϊκού έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο μετωπικής μέχρι τελικής πτώσεως με τους οργανωμένους οπαδούς.

Με ψέματα, προβοκάτσιες και χτυπήματα
κάτω από τη ζώνη, όσοι «ηδονίζονται» με το να βλέπουν τον Παναθηναϊκό στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και επιθυμούν να βρίσκεται σε αυτά τα χάλια για πολλά ακόμα χρόνια (ή μέχρι τουλάχιστον η πλειοψηφία να φωνάξει «έλεος, φέρτε μας πίσω τον Βαρδινογιάννη να τελειώνουμε»), πολεμούν κάθε τι υγιές έχει απομείνει στο Τριφύλλι.

Και αφού από παίκτες «καθάρισαν», με τους κακούς Λέτο, Κατσουράνη να απομακρύνονται στα μέσα της περιόδου και με τις... πολυτέλειες Σισέ, Ζιλμπέρτο, Νίνη, Καραγκούνη, Σιμάο, Κλέιτον να φεύγουν μέσα σε δύο καλοκαίρια· αφού πρώτα εξασφάλισαν πως το αγαπημένο (ακριβοπληρωμένο) παιδί δεν θα το κουνήσει ρούπι· αφού έφυγε και αυτός ο κακός Φερέιρα, ο επόμενος στόχος είναι οι οργανωμένοι οπαδοί. Η ΘΥΡΑ 13.

Εμείς δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στο γήπεδο. Οι παράγοντες έδωσαν τα χρήματά τους. Οι οπαδοί όμως τι δίνουν; Δίνουν τη ζωή τους! Και οι οικογένειες τους δίνουν τα παιδιά τους. Αυτή είναι διαφορά…Ζ. Πιτυχούτης
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή σχέδιο που σκοπό έχει να πλήξει ανεπανόρθωτα τη Θύρα 13. Να στιγματίσει το μοναδικό υγιές κομμάτι που απέμεινε στον Παναθηναϊκό στα μάτια της φίλαθλης γνώμης. Να διχάσει τη Θύρα 13 με τον υπόλοιπο κόσμο και γιατί όχι, και εσωτερικά.

Γιατί;

Γιατί είναι οι μόνοι που μένουν μακριά από συμφέροντα. Είναι οι μόνοι που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό. Είναι οι θεματοφύλακες του Τριφυλλιού, της ιστορίας του και του μέλλοντός του, κάτι που φυσικά γνωρίζουν καλά όσοι σπέρνουν ζιζάνια και βλάπτουν τον Σύλλογο εδώ και δεκαετίες. Οι οργανωμένοι οπαδοί βλέπουν όσα δυσκολεύεται να δει ο απλός φίλαθλος. Δύσκολα χειραγωγούνται και όσες προσπάθειες -εδώ και δεκαετίες- έγιναν για να προσεγγιστούν με αθέμιτα μέσα... έπεσαν στον κενό.

Δεν είναι τυχαίο καθόλου που ο Γιάννης Αλαφούζος, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε επαφή με μέλη της Θύρας 13 και δείχνει να συμμερίζεται ορισμένες φορές την άποψή τους. Και προσοχή. Αυτό το κάνει, έχοντας γνώση πως του στοιχίζει σημαντικά στο επικοινωνιακό κομμάτι (ιδανικό παράδειγμα η στήριξη στον Φερέιρα). Ήδη, μία μεγάλη μάζα φιλάθλων που έχει πυρποληθεί με προπαγάνδα δεκαετιών λέει φωναχτά ή σιωπηρά «μα καλά τι δουλειά έχει με τα πρεζάκια ο πρόεδρος». Και άντε να τους εξηγήσεις τα τι και τα πώς, όταν ένα ολόκληρο σύστημα παρουσιάζει τις αλήθειες διαβρωμένες και ποτισμένες με ψέματα.

Όταν ο μέσος φίλαθλος αφιερώνει μία ώρα την ημέρα για να ενημερωθεί και να προβληματιστεί (έχοντας συνήθως ως οδηγό του ΜΜΕ με «πονηρούς» σκοπούς) ο οπαδός ασχολείται με τον Παναθηναϊκό όλη ημέρα. Μιλάει με παράγοντες, με παλαίμαχους, με ενεργούς αθλητές, ακολουθεί όλα τα τμήματα σε όλα τα γήπεδα της χώρας, αναπνέει τον αέρα της Λεωφόρου κάθε μέρα και έχει εξασκήσει πολύ περισσότερο από τον μέσο φίλαθλο το ένστικτο της διάκρισης του φίλου από τον εχθρό.
«Ασκούν διοίκηση και ελέγχουν την ΠΑΕ», γράφουν χωρίς ίχνος ντροπής τα παπαγαλάκια της κακιάς ώρας, την ώρα που σε δημόσια τοποθέτησή τους, τα μέλη του Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που ανήκουν στη Θύρα 13, έχουν εξηγήσει πως ο κύριος στόχος της παρουσίας τους στο Συμβούλιο είναι να μην μένει τίποτα κρυφό. Ίσως αυτό να είναι που ενόχλησε πάνω απ’ όλα το παρεάκι που έχει μάθει να λειτουργεί παρασκηνιακά, χωρίς διαφάνεια και με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Πέρσι ο ΟΣΦΠ, φέτος ο Βύντρα

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί οι επιθέσεις θα ενταθούν το προσεχές διάστημα. Ίσως όλα όσα βιώνουμε με την κωμωδία της υπόθεσης Βύντρα να αποσκοπούν και στο να βλάψουν τη Θύρα 13. Στο να την ωθήσουν στα άκρα. Να εξαγριώσουν τους οπαδούς και να δημιουργήσουν εντάσεις με τους γνωστούς-άγνωστους των κεντρικών θυρών (αυτούς που εμφανίζονται στο γήπεδο μόνο σε… ειδικές αποστολές). Πρωταρχικός στόχος τους είναι να στιγματίσουν με πλαστές εικόνες τη Θύρα 13 στην κοινή γνώμη.

Γνωρίζουν καλά πως μόνο αν απαξιώσουν τους οργανωμένους οπαδούς, αν (για αρχή) τους αφήσουν στο περιθώριο, μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Την διάλυση, δηλαδή, του Παναθηναϊκού σε τέτοιο σημείο που ο κάθε φίλαθλος να αναπολήσει, να νοσταλγήσει παλαιότερα καθεστώτα. Να φτάσει στο σημείο να λέει «τι καλά που ήμασταν με τη σίγουρη τρίτη θέση κάποτε, ενώ τώρα παλεύουμε στη ζώνη υποβιβασμού».

Έτσι εξηγείται το ότι εδώ και έναν μήνα ολοένα και πιο ξεδιάντροπα ξεπετάγονται δημοσιεύματα για τους κακούς οπαδούς και για τους «ελάχιστους σε αριθμό οργανωμένους που θέλουν να ασκούν εξουσία». Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού μπορεί πράγματι στο γήπεδο να πατούν πλέον λίγοι –εξαιτίας της αποκαρδιωτικής εικόνας της ομάδας- αλλά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας χτυπάει η καρδιά της Θύρας 13. Και όταν όλοι μαζί ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, όταν στο πλάι τους προσεγγίσουν τους φιλάθλους όλων των ηλικιών που πονάνε το Τριφύλλι, τότε τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Το παράδειγμα του Απρίλη 2008 δεν θα σβήσει ποτέ από τις μνήμες (ειδικά από τις μνήμες όσων πόνεσαν εκεί την ημέρα και θα παλεύουν για μία ζωή για να πάρουν εκδίκηση!).

Πόλεμος, σαμποτάζ και προπαγάνδα μέχρι να φωνάξει ο κόσμος «έλεος, φέρτε μας πίσω τον Βαρδινογιάννη να τελειώνουμε!»
«Έχουν ταχθεί στο πλάι αυτού που καταστρέφει τον Παναθηναϊκό», λέει το δεύτερο σκέλος της προπαγάνδας, που επιθυμεί να αγγίξει ευαίσθητες χορδές φιλάθλων που τάσσονται ανοιχτά κατά του Βαρδινογιάννη. Μέχρι και αυτούς θέλουν να τους στρέψουν εναντίον της «13»!

Ξεχνούν βέβαια, πως η εμπιστοσύνη που μέχρι στιγμής δείχνουν οι οργανωμένοι οπαδοί στη νυν διοίκηση συνοδεύεται και με ορισμένες απαιτήσεις που έχουν μάλιστα εκφραστεί δημόσια! Πρώτη και καλύτερη η εκκαθάριση της ΠΑΕ από ό,τι θυμίζει το μαύρο παρελθόν. Απαιτήσεις που ορισμένες τηρήθηκαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν φαινόμενα «αναστροφής». Λίγη υπομονή λοιπόν δεν βλάπτει, καθώς εδώ και 50 χρόνια η Θύρα 13 έχει αποδείξει πως ΑΝ δεν γίνουν όσα ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν από τη διοίκηση τότε δεν θα αργήσει η ώρα που και οι νυν διοικούντες θα καταλάβουν τι θα πει να έχεις απέναντί σου τη δυναμικότερη -αλλά και πάντα δίκαιη- φωνή του Παναθηναϊκού.

Κλείνοντας, καλό είναι να θυμηθούμε τι σημαίνει η Θύρα 13 για τη ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2011 ο θρυλικός Ζαχαρίας Πιτυχούτης, ένας από τους πιο αγαπητούς παλαίμαχους σε όλους τους φιλάθλους. Διαβάστε τι λέει για τους οργανωμένους οπαδούς ο άνθρωπος που ανέμισε τη σημαία της 13ης ΘΥΡΑΣ στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» το 1964, κάνοντας το γύρο του θριάμβου απέναντι στους αποσβολωμένους φιλάθλους του ΟΣΦΠ!

«Τους οπαδούς του Παναθηναϊκού τους βλέπω σαν παιδιά μου. Εντάξει, μπορεί να κάνουν και καμιά φασαρία. Και τι έγινε; Δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στην ίδια κατηγορία ούτε όμως και να καταδικάζουμε τους λίγους που τα κάνουν. Εγώ θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αν μπορούσα να αλλάξω έναν από αυτούς που έχασαν το δρόμο τους. Προσπάθησε ποτέ κανείς από τη διοίκηση να κάνει κάτι τέτοιο; Όχι. Απλώς μιλάνε για "μαύρες μέρες στην ιστορία του Παναθηναϊκού»

«Εμείς (οι παίκτες) δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στο γήπεδο, οι παράγοντες έδωσαν τα χρήματά τους, οι οπαδοί όμως τι δίνουν; Δίνουν τη ζωή τους! Και οι οικογένειες τους δίνουν τα παιδιά τους. Αυτή είναι διαφορά. Κανείς δεν δίνει περισσότερα σε μία ομάδα από ό,τι οι οπαδοί της».

«Πολλοί οργανωμένοι οπαδοί είναι επιστήμονες, άλλοι φυσικοί, άλλοι φιλόλογοι, καθηγητές, διακεκριμένα άτομα. Δεν είναι στους οργανωμένους μόνο αυτοί που έχασαν το δρόμο τους. Και αυτούς όμως ποιος τους βοήθησε να τον ξαναβρούν; Αλλά ξέρετε γιατί τους αποκηρύττουν; Γιατί τους φοβούνται! Τους φοβούνται γιατί ασχολούνται όλη την μέρα με την ομάδα και γνωρίζουν πράγματα που δεν μπορεί να δει ο απλός φίλαθλος που ενημερώνεται μία φορά την ημέρα από τις εφημερίδες. Οι οπαδοί είναι η δύναμη του Παναθηναϊκού. Κάνουν κριτική μόνο στη διοίκηση και όχι στους παίχτες. Και αν καμιά φορά κάνουν στους παίχτες, ίσως ξέρουν και κάτι παραπάνω. Η ζωή μας είναι μαύρη όταν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει».

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα