Άνοιξε λογαριασμό ο Φιγκερόα

Με γκολ του Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα και συνεχίζει την προσπάθειά του για είσοδο στα play offs του πρωταθλήματος.
Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Κέρκυρα
στο ΟΑΚΑ, ήταν ανώτερος, χωρίς όμως να πείσει με την απόδοσή του (ελαφρυντικό οι πολλές αναγκαστικές αλλαγές), συνάντησε έναν αντίπαλο με όρεξη να «ταμπουρωθεί» στην άμυνά του, αλλά κατόρθωσε και νίκησε χάρις σε γκολ του Λουτσιάνο Φιγκερόα από τα 11 βήματα.

Οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν στον χώρο του κέντρου, είχαν την κατοχή και ήταν αυτοί που έδιναν τον ρυθμό του αγώνα, όμως στερούνταν ουσίας και απειλούσαν δύσκολα την εστία της Κέρκυρας.

Ο Φάμπρι είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες του Τοτσέ (αγωνίστηκε ο Εσπάρθα στο κέντρο της επίθεσης), του Βιτόλο (αγωνίστηκε ο Τριανταφυλλόπουλος που άφησε ορισμένες υποσχέσεις για το μέλλον), του Μαρίνου (επιεικώς κάκιστος ο Κάιπερ που έπαιξε στα αριστερά) και την απουσία της τελευταίας στιγμής του Σεϊταρίδη (ντεμπούτο για τον Σπυρόπουλο που ειδικά επιθετικά ήταν πολύ καλός).

Ο Παναθηναϊκός απειλούσε κυρίως από τα δεξιά, με τους Σπυρόπουλο και Σισοκό να συνεργάζονται εξαιρετικά. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία χάθηκε στο 30΄ όταν η κεφαλιά του Σο κατέληξε στην αγκαλιά του Αναστασόπουλου, ενώ στο 36΄ ο Μπουμσόνγκ σούταρε λίγο άουτ, σε μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τον ίδιο.

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ο Φάμπρι απέσυρε τον Τριανταφυλλόπουλο και πέρασε στη θέση του τον Φιγκερόα. Ο Παναθηναϊκός ενδυνάμωσε επιθετικά, όμως η Κέρκυρα βρήκε τεράστια κενά στο κέντρο του γηπέδου, τα οποία ευτυχώς δεν ήταν ικανή να εκμεταλλευτεί.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού έπαιζαν με εκνευρισμό, κάτι στο οποίο συντελούσε και ο διαιτητής Κουκουλάκης που σφύριζε σε κάθε άγγιγμα και δεν επέτρεπε στο παιχνίδι να έχει ρυθμό. Στο 63΄ έπειτα από προσπάθεια του Φιγκερόα, παραλίγο να ανοίξει το σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού με αυτογκόλ, ενώ στο 65΄ σουτ του Ζέκα πέρασε για λίγο άουτ.

Το 1-0 ήρθε στο 79΄, όταν ο Έντερ έπαιξε… βόλλεϋ μέσα στην μικρή περιοχή και ο Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα. Την μπάλα έστησε ο Φιγκερόα και με όμορφη εκτέλεση άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φίλοι του Παναθηναϊκού «τρόμαξαν», αφού ορισμένες αδράνειες στην άμυνα θα μπορούσαν να επαναφέρουν τους φετινούς εφιάλτες. Θα μπορούσε πάντως και το Τριφύλλι να διπλασιάσει τα τέρματά του, αφού στις αντεπιθέσεις τους οι παίκτες του Φάμπρι έβρισκαν πολλούς κενούς χώρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα