Καλέντζου:«Περήφανους τους φιλάθλους και τον Παναθηναϊκό»

H Tούλα Καλέντζου μίλησε για την ημέρα της Γυναίκας και τις φιλάθλους του Παναθηναϊκού στις εξέδρες, σημείωσε πως η γυναικεία ομάδα μπάσκετ έχει κάνει περήφανο τον κόσμο και το Τριφύλλι και τόνισε πως η χημεία και το άριστο κλίμα οδηγούν στα θετικά αποτελέσματα...

Η Τούλα Καλέντζου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «η Πράσινη» με αφορμή για την ημέρα της Γυναίκας. Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού
μίλησε για τις οπαδούς του Τριφυλλιού στην εξέδρα των οργανωμένων, τη Γιασεμή Σαμαντούρα, την εξαιρετική χημεία που έχει η ομάδα, λόγω της δουλειάς και του καλού κλίματος, καθώς και για το επερχόμενο ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας το Σάββατο 09/3.

Αναλυτικότερα:

Πως αντιλαμβάνεσαι το ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία;

«Η γυναίκα λόγω των καταστάσεων και των συνθηκών έχει ένα ενεργό και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο . Μπορεί να είναι μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος. Με βάση λοιπόν όλα αυτά, μιλάμε αυτομάτως για έναν άνθρωπο που κάνει πολλά πράγματα και που έχουν αξία. Ο ρόλος της γυναίκας είναι ξεχωριστός όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στη ζωή των ανθρώπων. Όλοι εξαρτώνται από αυτές».

Θέλεις να δώσεις κάποιο μήνυμα για τη μέρα της γυναίκας;

«Θεωρώ ότι όλες οι μέρες είναι ίδιες, σημαντικές με μια ξεχωριστή αξία και ομορφιά. Το μόνο που θέλω είναι να ευχηθώ όλες οι γυναίκες να περάσουν αυτή τη μέρα όπως αυτές επιθυμούν και επιλέξουν».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια γυναίκα να κάνει πρωταθλητισμό και να παραμένει σε υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, όπως στη δική σου την περίπτωση

«Ο πρωταθλητισμός κατά τη γνώμη μου δεν έχει διαχωρισμούς. Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος είτε είσαι άνδρας ή γυναίκα είτε είσαι μητέρα ή όχι. Είναι επίπονος και θέλει αναμφίβολα κάποιες θυσίες. Λόγω της ιδιαιτερότητας, πέρα από τις πρακτικές δυσκολίες και τις υποχρεώσεις με προπονήσεις και αγώνες, το σημαντικό είναι να φτιάξεις για το παιδί σου ένα υγιές πρότυπο. Είσαι μητέρα, αθλήτρια και κάνεις πρωταθλητισμό, ωστόσο, θα πρέπει μπορέσεις να περάσεις κάποια θετικά μηνύματα».

Τι έχεις να πεις σε αυτούς που χαρακτηρίζουν τις γυναίκες ασθενές φύλο;

«Κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει. Ασθενές υπάρχει μόνο ως προς τη σωματική δύναμη, αλλά γι’ αυτό ευθύνεται η φύση. Η γυναίκα σίγουρα δεν είναι το ασθενές φύλο και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει μέσα απ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Είναι δημιούργημα κάποιων παλιών συνθηκών που πλέον ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Βέβαια από την άλλη πλευρά, υπάρχουν φορές που οι γυναίκες είναι το πονηρό φύλο και ανάλογα με τις καταστάσεις το χρησιμοποιούν».

Αν και είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, οι γυναίκες του μπάσκετ θα κάνουν περήφανο φέτος τον Παναθηναϊκό;

«Επειδή στο τέλος δεν ξέρουμε τι θα γίνει, δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Μέχρι τώρα όμως η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έχει κάνει περήφανους τόσο τους φιλάθλους όσο και τον Παναθηναϊκό».

Τελευταία και στο κλειστό της Λεωφόρου στην εξέδρα των οργανωμένων είναι πολλές γυναίκες. Πως το κρίνεις;

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι γυναίκες έχουν ενεργό ρόλο σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αντρικό. Ακόμα και σε πράγματα που θεωρούνταν κάστρα των ανδρών τα περασμένα χρόνια..»

Ο Παναθηναϊκός έχει και στον πάγκο του γυναίκα. Αυτό του δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα;

«Έχουμε γυναίκα προπονήτρια, τη Γιασεμή Σαμαντούρα, η οποία έχει παίξει μπάσκετ και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Κάτι τέτοιο είναι πολύ θετικό, καθώς μπορεί να μπει στην ψυχολογία της παίκτριας, της γυναίκας και αυτό ενδεχομένως της δίνει τη δυνατότητα να χειριστεί και κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις πολύ καλύτερα σε σχέση με κάποιο άνδρα προπονητή».

Τι ξεχωριστό έχει φέτος ο Παναθηναϊκός και έχει κάνει αυτή την καλή πορεία;

«Η μέχρι τώρα πορεία μας δείχνει σίγουρα ότι κάτι καλό γίνεται. Αυτό βέβαια έχει ξεκινήσει από πέρυσι και συνεχίζεται με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν μυστικά για να ξεχωρίσεις. Όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε και απλά τα εφαρμόζουμε. Δουλεύουμε παρά πολλές ώρες στο γήπεδο, συνεργαζόμαστε όλοι άψογα μεταξύ μας, υπάρχει πολύ καλή χημεία και εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα και όλα αυτά μαζί αρκούν για να μας κάνουν καλύτερες και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Παρόλο, όμως, που βρισκόμαστε στην πρώτη θέση δεν επαναπαυόμαστε και κάθε μέρα προσπαθούμε να βελτιώνουμε και κάτι ώστε παιχνίδι με παιχνίδι να παρουσιάζουμε κάτι καλύτερο. Άλλες φορές το καταφέρνουμε και άλλες όχι».

Ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Ίκαρο στην Καλλιθέα. Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα;

«Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και θα πρέπει να παρουσιάσουμε παρά πολύ καλή εικόνα για να πάρουμε τη νίκη. Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα που μας δυσκόλεψε σημαντικά στον πρώτο γύρο και έχει κάποιες παίκτριες που έχουν εμπειρία και ικανότητα. Εμείς μέσα από την άμυνα μας θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις αντιπάλους μας και να είμαστε αποτελεσματικές στην επίθεση μας. Χρειάζεται συγκέντρωση, καλή απόδοση και τα σαράντα λεπτά σε αυτά τα ματς και αν έχεις και την τύχη με το μέρος σου παίρνεις το ροζ φύλλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα