ON the record: Οταν θα μπουν στο ελικόπτερο θα είναι αργά...

Πώς άρχισε η αποδόμηση των πρωταγωνιστών του νταμπλ του 2010 από τους ηγέτες του κινήματος "Δεν Πληρώνω" και των υποτακτικών τους.

Το 2001 ο πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο δε λα Ρούα την "κοπάνησε" με ελικόπτερο, αφού προηγουμένως άφησε πίσω του μια διαλυμένη χώραΔύο μόλις χρόνια πριν. Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Ηταν οι ημέρες που η περιβόητη έκθεση της Deloitte ερχόταν στο φως της δημοσιότητας. Μια έκθεση – σοκ για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Μια έκθεση
που προειδοποιούσε για την επερχόμενη χρεοκοπία και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Μια έκθεση που προέβλεπε με ανατριχιαστική ακρίβεια όλα όσα επρόκειτο να συμβούν αν συνέχιζε το «Δεν Πληρώνω» ο επίτιμος πρόεδρος του ομώνυμου κινήματος.
Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να συνεχίσει ο «εγγυητής» της καταστροφής να μην πληρώνει. Να μην μετέχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Οπως και έγινε.
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή που ο Παναθηναϊκός γιόρταζε την κατάκτηση του νταμπλ της υγείας, του Νικόλα Πατέρα, του Ανδρέα Βγενόπουλου, του Τζιμπρίλ Σισέ, του Τζιλμπέρτο Σίλβα, του Σεμπαστιάν Λέτο, του Σωτήρη Νίνη, του Κώστα Κατσουράνη και των άλλων παιδιών. Το νταμπλ των ρεκόρ και των sold out. Το νταμπλ που μύριζε πραγματική απογείωση.
Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Ισως να θυμάστε το κλίμα και την ατμόσφαιρα. Από τη μία τα πανηγύρια και από την άλλη τα επικοινωνιακό τερτίπια, τα πύρινα άρθρα, τις καυτές κριτικές, το ξεκατίνιασμα, τα ψέματα και όλο τον μηχανισμό της αποδόμησης που ξαφνικά (για τους αμύητους) πήρε μπρος. Η ομάδα έμεινε χωρίς πρόεδρο. Εμεινε χωρίς χρηματοδότηση. Ο μεγαλομέτοχος του τζάμπα επέστρεψε στο προσκήνιο. Βρήκε τον άλλοτε πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και τον τοποθέτησε στην προεδρία του Συλλόγου.
Και ήρθε το φιλικό με τη Τζένοα και την έκρηξη του κόσμου. Όλα αυτά, δεν συνέπειες της έκθεσης της Deloitte. Ηταν συνέπειες των ενεργειών μιας ομάδας ανθρώπων που κινείται με μοναδικό γνώμονα την καταστροφή του Συλλόγου. Οι ενέργειές τους που τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν υπόγεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς καμία αίσθηση διαφάνειας.
Ο Βασιλιάδες του τζάμπα, πίστευαν ότι θα συνέχιζαν να απολαμβάνο
Keywords
Τυχαία Θέματα