22/3: Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια

Οταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μετέθετε την ανησυχία του για το γηπεδικό και δεν παρακολουθούσε τις εξελίξεις για τη (μη) δίωξη των πρωταγωνιστών της «παράγκας»

Πολύ πριν τον «μικρύνει» η οικογένεια, ο Παναθηναϊκός όδευε προς την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος 1963-64 περνώντας σαν σήμερα (22/3) σαν σίφουνας από τη Θεσσαλονίκη
και νικώντας 3-0 τον Ηρακλή. Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο εκείνου του αγώνα ο Πανάκης (αριστερά εν μέσω τριών αντιπάλων) σουτάρει προς την εστία του Γαβριγιώργου...
«Εάν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος Μαΐου θα αρχίσω να ανησυχώ» δήλωσε σαν σήμερα 22 Μαρτίου πριν από έξι χρόνια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Βαρδινογιάννης και η «Αθλητική Ηχώ» είχε τίτλο στο σχετικό θέμα «Συναγερμός από Τζίγγερ».

Το GreenZone.gr «θυμάται» μια από τις... χαρακτηριστικές ημέρες της διοίκησης Βαρδινογιάννη, όπου εκτός από τον συναγερμό και τη μελλοντική ανησυχία που θα είχε, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα φρόντιζε να καθησυχάσει τον κόσμο σημειώνοντας στις δηλώσεις του ότι «ακόμη δεν έχει χαθεί χρόνος»...

Αναλυτικά η δήλωση του Τζίγγερ εκείνη την ημέρα ήταν:

Είχαμε μια μεγάλη συζήτηση πρόσφατα με τους ανθρώπους του δήμου και του υπουργείου και προχωρήσαμε στο σχεδιάγραμμα του γηπέδου και συγκεκριμένα στο τι χώρους χρειάζεται για να βγει ο συντελεστής δόμησης. Ακόμη δεν έχει χαθεί χρόνος. Τώρα αρχίζει να χάνεται χρόνος, εφόσον δεν τηρήσουμε πιστά το χρονοδιάγραμμα. Το σημείο που θα μας βάλει σε ανησυχία είναι αν μέχρι τέλος Μαΐου δεν έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση και δεν έχει οριοθετηθεί το γήπεδο στο χώρο του.
Παράλληλα το τότε απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εκ των εμπνευστών της δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε και στην «παράγκα» με αφορμή την έναρξη νέων ερευνών από τον εισαγγελέα με τη χαρακτηριστική απάθεια στο συγκεκριμένο θέμα που στέρησε τόσα πρωταθλήματα από το Τριφύλλι.

Είναι θέμα του εισαγγελέα, έχει ξεκινήσει πριν από πόσα χρόνια δεν θυμάμαι. Στην Ελλάδα, αργούν αυτά τα πράγματα να λειτουργήσουν. Πως και γιατί δεν έχω παρακολουθήσει.
Δυο χρόνια αργότερα, σαν σήμερα 22 Μαρτίου του 2008 ο Παναθηναϊκός του Τζίγγερ, της αυλής και του Ζοζέ Πεσέιρο θα έμενε στο 1-1 με τον Ηρακλή στο μισογεμάτο γήπεδο της «Λεωφόρου» (κόπηκαν 10.012 εισιτήρια) χαρίζοντας ακόμη έναν τίτλο. Και να φανταστεί κανείς, ότι αυτό ήταν το «καλό» ματς εκείνης της ομάδας για τη συγκεκριμένη περίοδο που χάριζε τον τίτλο, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα (2-3) στην Ξάνθη και θα ακολουθούσε η συντριβή (1-4) στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

Πάντως παράλληλα συνεχίζονταν με αμείωτο ενδιαφέρον οι... εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του μεγαλύτερου και πιο επιτυχημένου ελληνικού συλλόγου και η ΠΑΕ τίμησε τον άλλοτε άσο του Ηρακλή Βασίλη Χατζηπαναγή.

Εμείς στο GreenZone.gr, απλώς ευχαριστούμε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Και για το υπερσύγχρονο γήπεδο και για την καταπολέμηση της παράγκας, για τους αξέχαστους εορτασμούς των 100 χρόνων του συλλόγου και
Keywords
Τυχαία Θέματα