ON the record: Οι Πυθίες που προέβλεπαν επεισόδια μια βδομάδα προτού αυτά γίνουν

Πρέπει να δανείσουν τη γυάλα τους στην αστυνομία...
Μια μέρα μόνο ξαπόστασαν Μια μέρα μόνο ντράπηκαν. Μία μέρα μόνο συναισθάνθηκαν ότι «μικραίνουν» και διαλύουν τη χώρα με τις απαράδεκτες τακτικές τους. Δεύτερη δεν άντεξαν. Πήραν παραμάζωμα κανάλια, site και εφημερίδες. Και άρχισαν να αραδιάζουν ψέματα. Το μόνο δηλαδή που μπορούν να κάνουν. Γιατί με την αλήθεια είναι μαλωμένοι.

Την ίδια ώρα στα ίδια μέσα βγήκαν και συνέχισαν να εξευτελίζουν τον Παναθηναϊκό τα ορφανά του παρκαδόρου. Λες και δεν τρέχει τίποτα. Λες και δεν διέσυραν αρκετά
τον υγιή κόσμο και την ιστορία της ομάδας τόσα χρόνια. Χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής.

Χωρίς ψήγμα σεβασμού σε αυτόν τον τεράστιο Σύλλογο. Χωρίς ντροπή και χωρίς φιλότιμο. Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί; Και σε τελική ανάλυση, μάλλον ζητάμε πολλά. Για να κάνει κάποιος αυτοκριτική, εκτός από ηθικό ανάστημα πρέπει να διαθέτει και τις σχετικές ικανότητες. Ένα μίνιμουμ ευφυΐας δηλαδή.

Το σκηνικό που στήθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας για να δικαιολογηθούν τα αίσχη του ΟΑΚΑ, αποτελεί μεγαλύτερη ντροπή ακόμα και από τα ίδια τα έκτροπα.Διότι, ακόμα και ο πιο υποψιασμένος, ακόμα και ο πλέον κακοπροαίρετος μπορεί να δώσει στον φυσικό αυτουργό ένα μικρό άλλοθι. Μπορεί να τον δικαιολογήσει έστω και για το ένα εκατοστό των πράξεων του. Μπορεί να επικαλεστεί ότι κάποιοι τον παρέσυραν, ότι υπάρχει «υπερβάλλων ζήλος» κλπ..

Αλλά το να βγαίνουν «επίσημοι» και «ημιεπίσημοι» της αστυνομίας προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι «δεν έγινε και τίποτα», αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του κατήφορου που έχει πάρει αυτή η χώρα. Με τα φρένα σπασμένα και με τον γκρεμό να πλησιάζει ολοταχώς. Δυστυχώς, αφού ούτε τώρα έβαλαν μυαλό, είναι αμφίβολο αν θα βάλουν ποτέ.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν ο συντάκτης γράφει «εκτοξευτές», «τρεις Πιζάρο» και όσα τσιτάτα έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τον «τζάμπα μάγκα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Σε διοικητικό επίπεδο δε, όλα βαίνουν καλώς. Οι άραβες και ο Βλάσης Τσάκας όπως μας ενημέρωσαν οι «συνεργάτες» του ...έλεγε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα δύσκολα. Ησυχάσαμε δηλαδή. Ησύχασε κι ο παρκαδόρος. Πιστέψαμε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Όπως πιστέψαμε κάποτε ότι θα έφερνε τον Ροναλντίνιο μετά την πρώτη, τη δεύτερη και την δέκατη τρίτη φορά που έβαζε 70 εκατ. ευρώ στον σύλλογο εκτινάσσοντας τον και μαζί
Keywords
Τυχαία Θέματα