Βρες τον τύπο των μαλλιών σου και αντιμετώπισε το όποιο πρόβλημα στη ρίζα του

16:50 17/7/2019 - Πηγή: iPop

Νομίζεις πώς δεν ξέρεις καλά τα μαλλιά σου; Ώρα να μελετήσεις λίγο καλύτερα την τρίχα σου. Δικές σου λοιπόν όλες οι βασικές πληροφορίες, προκειμένου να μπορείς να κάνεις και μόνη σου μια σωστή διάγνωση για τον τύπο των μαλλιών σου. Έτσι ό,τι κι αν θες να διαχειριστείς θα μπορείς, καθώς θα είναι πιο εύκολο να βρεις την λύση στο πρόβλημα, οπότε και να το αντιμετωπίσεις στη ρίζα του.

Τα μαλλιά σου δείχνουν  θαμπά, άτονα ή φριζάρουν; Μήπως λαδώνουν αμέσως μετά το λούσιμο

ή διακρίνονται για τις εξασθενημένες άκρες τους; Εντόπισε τον τύπο σου κι ακολούθησε απλά βήματα περιποίησης για να λύσεις τον όποιο γρίφο με τα μαλλιά σου.

Έχεις ξηρά μαλλιά αν…

Δείχνουν διαρκώς άγρια και θαμπά. Και για την ιστορία αυτό συμβαίνει επειδή τα «λέπια» τους (ακά οι κερατινοποιημένες στιβάδες που περιβάλλουν την τρίχα) έχουν ανοίξει. Αυτό λοιπόν συμβαίνει κυρίως λόγω εξωτερικών επιθέσεων που δέχονται καθημερινά από το περιβάλλον, τον τρόπο που τους συμπεριφέρεσαι και φυσικά από τα λάθος προϊόντα που χρησιμοποιείς πάνω τους.

Αν τα μαλλιά σου σπάνε, φριζάρουν, ηλεκτρίζονται και γενικά δεν στρώνουν και δεν φορμάρονται εύκολα, τότε είναι ξηρά.

Αντιμετώπισέ το: Διάλεξε σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκες με συστατικά (όπως αλόε βέρα, βασιλικός πολτός, αμύγδαλο κ.α) που θρέφουν την τρίχα σε βάθος, χαρίζοντας πλούσια ενυδάτωση. Επιπλέον, ειδικά σέρουμ και λάδια θα βοηθούσαν στην άμεση απαλότητα και λάμψη τους. Στο μεταξύ, ό,τι κι αν χρησιμοποιήσεις από εδώ και στο εξής, ακολούθησε πιστά της οδηγίες χρήσεων των προϊόντων και κυρίως αυτές που είναι σχετικές με το χρόνο παραμονής.

tip για tip

Mη στεγνώνεις τα μαλλιά σου τρίβοντάς τα με πετσέτα κι απόφυγε τη χρήση προϊόντων στάιλινγκ που περιέχουν οινόπνευμα.

Έχεις λιπαρά μαλλιά αν…

Λαδώνουν σχεδόν αμέσως μετά το σωστό λούσιμο (πολλές φορές και την ίδια μέρα). Και το σωστό λούσιμο για σένα (σ’ αυτή την κατηγορία) είναι να τα πλένεις με χλιαρό νερό και φυσικά να αποφεύγεις να τα τρίβεις.

Διάβασε περισσότερα στο beautydiaries.gr…Photo: Unsplash

Το άρθρο Βρες τον τύπο των μαλλιών σου και αντιμετώπισε το όποιο πρόβλημα στη ρίζα του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα