«Τζατζάρισμα» Τσίπρα-Σκουρλέτη -Άντε μην τα πάρω…

16:22 17/7/2019 - Πηγή: Aixmi

To πρώτο «τζατζάρισμα» Τσίπρα-Τσακαλώτου έγινε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και μπορεί η αφορμή να αφορούσε τη διαδικασία της συζήτησης, όμως η ουσία έχει να κάνει να κάνει με τη διακηρυγμένη θέση του πρωθυπουργού να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο κόμμα, με νέους προσανατολισμούς και νέα

ηγετική ομάδα. Ήδη χθες έδωσε το στίγμα του αναθέτοντας θεσμικούς ρόλους σε πρόσωπα της δικής του αποκλειστικά επιρροής, με μόνη εξαίρεση τον πρώην υπουργό Οικονομικών τον οποίο όρισε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Όταν τέλειωσε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, ο κ. Τσακαλώτος έθεσε θέμα ατζέντας της συζήτησης, ενώ έκανε και το δηλητηριώδες σχόλιο «εγώ έμαθα από τα ΜΜΕ τα ονόματα των στελεχών που θα πάρουν τις διάφορες θέσεις».

Ο πρωθυπουργός σήκωσε το «γάντι», απευθυνόμενος -όπως είπε- «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν», για να τονίσει πως δεν πρόκειται για κάποια κοινοβουλευτική διαδικασία και πως η επιλογή των προσώπων ήταν δική του και τη θέτει στην κρίση των βουλευτών για  να αποφασίσουν.  

Το κλίμα φορτίστηκε όταν βουλευτές άρχισαν να θέτουν διάφορα θέματα προς συζήτηση, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα παρέμβαση του κ. Τσίπρα. Όταν βουλευτής τον διέκοψε καλώντας τον να μιλήσει πιο δυνατά γιατί δεν ακούγεται, επανήλθε με ένταση λέγοντας ότι η ατζέντα είναι συγκεκριμένη όσο κι αν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ενώ είπε ενοχλημένος «άντε μην τα πάρω στο κρανίο».

Σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση βουλευτές της περιφέρειας έθεσαν θέμα για το ύψος της συνεισφοράς του μισθού τους στο κόμμα, αλλά και για το γεγονός ότι το κόμμα ορίζει τον έναν εκ των δύο επιστημονικών συνεργατών τους, ώστε να έχει στελεχιακό δυναμικό για τη στήριξη των θέσεών του. Παρεμβαίνοντας ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης εξήγησε πώς αυτοί είναι οι κανόνες και τους έχουν υπογράψει.

The post «Τζατζάρισμα» Τσίπρα-Σκουρλέτη -Άντε μην τα πάρω… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα