Βάσεις 2020 με μεγάλη πτώση δείχνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία

11:31 12/7/2020 - Πηγή: iPop

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων που πήραν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες βγήκαν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία τα οποία φανερώνουν ότι οι βάσεις 2020 θα έχουν μεγάλη πτώση στα επιστημονικά πεδία.

Βάσεις 2020

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί μαθητές έχουν γράψει κάτω από τη βάση, και το μάθημα που παίρνει την πρωτιά είναι τα Μαθηματικά με το 58,4% των μαθητών να κυμαίνεται σε βαθμολογία από 0 έως 10. Τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε

το Υπουργείο Παιδείας στη δημοσιότητα δείχνουν ότι αναμένεται πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει επίσης πτώση που όμως αναλόγως με τις προτιμήσεις των μαθητών μπορεί σε κάποιες σχολές να έχουμε αυξομειώσεις στις βάσεις. Ακόμα και υψηλόβαθμες σχολές όπως Ιατρική ή Νομική σε περιφερειακά πανεπιστήμια αναμένεται να έχουν πτώση.

Παρά το γεγονός ότι η ύλη ήταν μειωμένη φέτος τα στοιχεία δε δείχνουν αυτό να βοήθησε τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός είχε ισχυρή επίδραση στην ψυχολογία των μαθητών όπως ήταν αναμενόμενο.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο από ότι δείχνουν τα στοιχεία θα εισαχθούν σε σχολές όλοι οι υποψήφιοι. Άλλο ένα μάθημα στο οποίο το 50,8% των μαθητών δεν έπιασε τη βάση ήταν η Ιστορία, στο 48,28% κάτω της βάσης ήταν η Χημεία και στο 44,75% η Πληροφορική. Στις αναβαθμολογήσεις στο 17,17% κυμαίνεται το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο θυμίζουμε ότι φέτος εξετάστηκε από κοινού με τη Λογοτεχνία. Καλύτερες φαίνεται να είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων σε Κοινωνιολογία, Βιολογία, Οικονοµία και Νεοελληνική Γλώσσα.

Διάβασε εδώ όσα θες να ξέρεις για τη συμπλήρωση του ΜηχανογραφικούΠροθεσμία υποβολής μηχανογραφικού

Μέχρι την Παρασκευή 17/7/2020 είναι η προθεσμία για την οριστικοποίηση των μηχανογραφικών τους δελτίων η οποία γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Μετά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού αποθηκεύστε την αίτηση σας ώστε να μπορείτε να την δείτε άμεσα όταν ανακοινωθούν οι βάσεις.

Αναμένεται να ανακοινωθεί μία ημερομηνία κατά την οποία στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ θα υπάρχει στήριξη για τους υποψήφιους σχετικά με την αίτηση για το μηχανογραφικό τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες | Πώς θα τις δεις;

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το άρθρο Βάσεις 2020 με μεγάλη πτώση δείχνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα