Ο σκύλος σου νιώθει τα συναισθήματά σου

19:46 11/7/2020 - Πηγή: iPop

Απίστευτα νέα καθώς η επιστήμη επισημοποιεί αυτό που ήδη γνώριζες από την εμπειρία σου… ότι ο σκύλος σου σε νιώθει! Μια μελέτη έδειξε ότι τα σκυλιά είναι εξίσου πιθανό να νιώσουν τα συναισθήματα των ανθρώπων. Ο σκύλος νιώθει τα συναισθήματά σου κι επίσημα, λοιπόν, κι αυτο είναι υπέροχο!

Σύμφωνα με μελέτη, η οποία παρακολούθησε τη συμπεριφορά 53 σκύλων, ενώ οι ερευνητές έπαιζαν ηχογραφημένους

ήχους ανθρώπων και σκύλων, τόσο θετικών όσο και αρνητικών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν τα ανθρώπινα συναισθήματα!

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηχογραφήσεις ανθρώπων που γελούν και κλαίνε, με σκυλιά που κλαψούριζαν ή γάβγιζαν και με πιο ουδέτερους ήχους, όπως με βροχή, θάλασσα ή πουλάκια που κελαηδούσαν.

Ο σκύλος νιώθει τα συναισθήματά σου!

Η μελέτη διαπίστωσε μια αξιοσημείωτη αλλαγή συμπεριφοράς στο πώς ανταποκρίθηκαν οι σκύλοι στους συναισθηματικούς ήχους, ανεξάρτητα από το αν ή όχι προέρχονταν από έναν άνθρωπο ή άλλο σκύλο. Σ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν οι ήχοι με τα συναισθήματα έπαιζαν, τα σκυλιά έφευγαν για να πλησιάσουν τον ερευνητή παιχνιδιάρικα ή κοίταζαν επανειλημμένα τον ιδιοκτήτη τους.

5 σημάδια ότι ο σκύλος σου δεν σε γουστάρει και πολύ!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι υπήρχε αξιοσημείωτη ικανότητα στα σκυλιά να διακρίνουν μεταξύ των χαρούμενων ήχων και των λυπημένων.

Έτσι αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ο σκύλος σου μπορεί να σε καταλάβει… Η απάντηση είναι πολύ απλή: Ναι, ο σκύλος νιώθει τα συναισθήματά σου!

Μπορεί να αντιληφθεί ό,τι σου συμβαίνει και αυτός είναι και ο λόγος που όταν θα σε δει να κλαις, θα έρθει να κουρνιάσει στο πλάι σου, όταν θα είσαι σε ένταση, θα πάει να κρυφτεί κι όταν θα είσαι χαρούμενος θα έρθει να μοιραστείτε τη χαρά!

Οι σκύλοι έχουν φοβερή αντίληψη κι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι απλά μια ακόμα επιστημονική απόδειξη για το πόσο τρομερός είναι εγκέφαλός τους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Είσαι όντως η «μαμά» του σκύλου σου

Το άρθρο Ο σκύλος σου νιώθει τα συναισθήματά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα