Tips για να φέρεις τη θετική ενέργεια στο εργασιακό σου περιβάλλον!

10:41 12/7/2020 - Πηγή: iPop

Ο χώρος που εργάζεσαι είναι πολύ σημαντικός για την ψυχολογία σου. Εκεί περνάς αρκετές ώρες της ημέρας κι ίσως λίγο πολύ να ‘ναι ένα δεύτερό σου σπίτι. Γι’ αυτό και η θετική ενέργεια στο εργασιακό περιβάλλον είναι απαραίτητη!

Όπως έχουμε ήδη πει η θετική ενέργεια κι η αισιοδοξία δεν μπορούν να λείπουν απ’ το σπίτι σου, είναι ο χώρος που ζεις. Το ίδιο θα σου πούμε, λοιπόν, και για το εργασιακό σου περιβάλλον, αφού είναι ο χώρος που εργάζεσαι και θα πρέπει να σε εμπνέει και να σου προσφέρει μια δόση αισιοδοξίας και χαράς.

Πώς θα φέρεις τη θετική ενέργεια στο εργασιακό σου περιβάλλον;

Φώτισε

το χώρο 

Αν δεν είσαι εσύ το αφεντικό, τότε φυσικά και δεν μπορείς να διακοσμήσεις το εργασιακό σου περιβάλλον. Ωστόσο, μπορείς να ανοίξεις τα παράθυρα, τις κουρτίνες, να αφήσεις το φως του ήλιου να μπει μέσα. Ανανέωνε κάθε μέρα τον αέρα και κάθε φορά που θα το κάνεις τράβα και τις κουρτίνες κι άσε τον ήλιο να μπει λίγο μες τον χώρο που εργάζεσαι.

Πρόσθεσε φυτά 

Το ‘χουμε πει πολλές φορές, τα φυτά είναι αγχολυτικά και μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία σου. Έχουν ευεργετική δράση και δημιουργούν ηρεμία και γαλήνη. Είναι μια πηγή θετικής ενέργειας που χρειάζεται η δουλειά σου.

Unsplash/ Teddy Guerrier

Τα 15 βήματα για να βρεις τα δυνατά σου σημεία & να είσαι επιτυχημένος στην δουλειά σου! 

Βάλε απαλή μουσική 

Αν δεν πρόκειται να σου αποσπά την προσοχή και να σε ενοχλεί, τότε λίγη απαλή μουσική μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Η χαλαρωτική μουσική, εκείνη του διαλογισμού, αλλά και κάθε μουσική που φέρνει σε ισορροπία το μυαλό σου μπορεί να διώξει την αρνητικότητα από το χώρο.

Έλα πιο κοντά με τους συναδέλφους σου 

Φυσικά και η δουλειά είναι δουλειά, όμως στο διάλειμμα μπορείς να έρθεις λίγο πιο κοντά με τους συναδέλφους σου, να πεις και δυο κουβέντες παραπάνω, λίγο πιο χαλαρά και να πιεις κι έναν καφέ μαζί τους, εφόσον σ’ εμπνέουν.

Freepik

Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι 

Το ότι έχεις πολλά πράγματα να κάνεις στη δουλειά σου και αρκετές υποχρεώσεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μαζεύεις οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι. Ένας ακατάστατος χώρος προκαλεί πολύ εύκολα στρες και μελαγχολία, γι’ αυτό και ό,τι δεν χρειάζεσαι και είναι περιττό καλό θα ήταν να φύγει. Ειδικά στη δουλειά, λίγη τάξη και οργάνωση θα σε βάλει κι εσένα σε σειρά.

Και το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό… 

Μην πηγαίνεις στη δουλειά προκατειλημμένα 

Συνήθως πηγαίνεις στη δουλειά και γκρινιάζεις. Γιατί; Φρόντισε να κάνεις μία δουλειά που αγαπάς πολύ και θες πραγματικά να την κάνεις. Μόνο τότε θα γεμίσει με θετική ενέργεια το εργασιακό σου περιβάλλον, γιατί αυτή η ενέργεια θα είναι μέσα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Εργασιακό περιβάλλον και ψυχολογία ατόμου | Πώς συνδέονται

Photo: Unsplash/Croissant

Το άρθρο Tips για να φέρεις τη θετική ενέργεια στο εργασιακό σου περιβάλλον! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα