Τσίπρας: Ο κάθε Έλληνας να αποφασίσει με βάση τη λογική

21:59 24/6/2019 - Πηγή: iPop
«Ο ελληνικός λαός καλείται να κρίνει και να συγκρίνει για την επόμενη τετραετία, χωρίς να βρισκόμαστε κάτω από τον στενό κορσέ των μνημονίων και της επιτροπείας, και να αποφασίσει πώς θα προχωρήσουμε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας

στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών μίλησε για τις επιχειρήσεις και το πόσο υπέφεραν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήκωσαν όλο το βάρος της κρίσης.

«Μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης είναι ότι η ανάπτυξη εκείνη δεν μοιράστηκε δίκαια, αλλά καρπώθηκαν όλο τον πλούτο λίγοι, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα πίσω τους για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ήρθαν μετά», είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δικός σας κλάδος σήκωσε τα μεγαλύτερα βάρη ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια και δεν εννοώ μόνο τα φορολογικά, εξίσου σημαντική ήταν η μείωση εισοδήματος, καθώς ο μέσος Έλληνας έπαψε να καταναλώνει,στέγνωσε η αγορά».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως είναι σαφές ότι συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια, δύο διαφορετικές στρατηγικές, διαφορετικά μοντέλα και για την ανάπτυξη και για την παραγωγή και για την επιχειρηματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την υγιή και έντιμη επιχειρηματικότητα αλλά κι εκείνη της αρπαχτής, της διαφθοράς, της ανεντιμότητας, της διαπλοκής. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα μοντέλο που θα δώσει κίνητρα στην υγιή επιχειρηματικότητα και θα περιορίσει τις δυνατότητες της ανέντιμης, μη υγιούς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή και θέλουμε και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να έρθει σε αυτήν την βάζοντας το μυαλό του να δουλέψει, όχι να λειτουργήσει με βάση το φόβο αλλά τη λογική. Να συγκρίνει και να κρίνει τα δύο διαφορετικά μοντέλα

Όπως είπε 234.000 έκλεισαν, 700.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από το συνολικό 1 εκ. που ήταν η απώλεια στην εργασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το πώς προχωράμε από εδώ και στο εξής, για το πρόγραμμα του κόμματός του, το σχέδιό τους.

«Τώρα αποφασίσουμε για το μέλλον, για την ζωή και τα παιδιά μας»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων, πως τώρα μπορούμε να οργανώσουμε την επόμενη μέρα χωρίς μνημόνια και «εξαγγείλαμε στοχευμένα μέτρα που αφορούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μιλάει με γενικόλογα για μειώσεις φόρων και αποκαλύπτει πως οι φορολογικές της εξαγγελίες θα εφαρμοσθούν από το 2021.

Η ΝΔ μας παρέδωσε άδεια δημόσια ταμεία με 430 εκατ. παθητικό. Σήμερα έχουμε πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία. Με ποιον θα αισθάνεται ασφαλής ο επιχειρηματίας με τον ατζαμή που μας οδήγησε στην κρίση ή με αυτόν που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία; 

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες τόσο για την μείωση φόρων και γιο επιστροφή στην ανάπτυξη».

Σήμερα η χώρα είναι ξανά ελεύθερη, είναι αυτοδύναμη ξανά και ανήκει στους Έλληνες και αυτό είναι το πιο μεγάλο και το πιο ιστορικό μας επίτευγμα Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και μπορεί να σχεδιάζει τα μέλλον της. Τώρα αποφασίσουμε για το μέλλον, για την ζωή και τα παιδιά μας

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε πως «και το δούλεμα έχει το όριό του, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να στηρίζεται στις εύκολες υποσχέσεις», ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα μετά την εθνική περιπέτεια, έχει αφήσει πίσω της τα δύσκολα, έχει γυρίσει σελίδα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι ξανά αυτοδύναμη, ελεύθερη, να ανήκει στους Έλληνες.

Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω, δεν μας αξίζει να περάσουμε τα ίδια βάσανα που με τόσο κόπο καταφέραμε να αφήσουμε πίσω… Κυβερνήσαμε με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με τα χέρια λυμένα, δικαιούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε στα εύκολα να τα καταφέρουμε καλύτερα

Photo: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το άρθρο Τσίπρας: Ο κάθε Έλληνας να αποφασίσει με βάση τη λογική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα