Αυτά είναι τα νέα trends που βλάπτουν την υγεία μας!

21:19 24/6/2019 - Πηγή: iPop

Μερικές φορές όταν θέλεις να ακολουθήσεις τις νέες τάσεις στον χώρο της υγείας, τότε καταλήγεις να βλάπτεις τον εαυτό σου. Και αυτό γιατί… όλα είναι θέμα marketing.

Ποια είναι τα νέα trends που βλάπτουν την υγεία; Οι marketers προωθούν trends που στοχεύουν σε νέα παιδιά που έχουν ένα γερό και υγιές σώμα. Ωστόσο, όσοι έχουν μια χρόνια ασθένεια ή άλλα θεματάκια πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί

με αυτές τις νέες τάσεις που αφορούν την υγεία.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες έρευνες που δείχνουν πως αυτά τα trends δεν είναι τελικά και τόσο υγιή ή δεν είναι για όλους.

Ποια είναι τα trends που βλάπτουν την υγεία;Υψηλής έντασης άσκηση

Οι άνθρωποι που ονειρεύονται να έχουν το τέλειο σώμα, θεωρούν πως η έντονη προπόνηση είναι μαγεία! Αλλά μια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Rutgers έδειξε ότι όσοι κάνουν ασκήσεις που αρμόζουν σε αθλητές, με γρήγορο ρυθμό είναι πιο επιρρεπείς στο να τραυματιστούν και να υποφέρουν από φλεγμονή των γονάτων και των ώμων. Πρέπει πάντα πριν τη γυμναστική σου να προετοιμάζεσαι καλά κι αν είσαι αρχάριος και θέλεις να χάσεις γρήγορα βάρος, τότε σίγουρα δεν είναι η ιδανική άσκηση για σένα.

Οδοντόκρεμα με άνθρακα

Μια τάση που εξαπλώθηκε γρήγορα και πολλοί ακολούθησαν. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα με άνθρακα θα πρέπει να θυμάσαι πως είναι λειαντικός. Καθαρίζοντας την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, «ξύνει» το σμάλτο, το οποίο δυστυχώς δεν αποκαθίσταται. Αυτό κάνει τα δόντια πιο ευαίσθητα και εμφανίζονται πιο «σκοτεινά». Εκτός από αυτό, μικρά κομμάτια άνθρακα μπορεί να κολλήσουν σε σφραγίσματα και να προκαλέσουν ερεθισμό. Οι συμβουλές από έναν οδοντίατρο θα σε σώσουν.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα γίνονται διαρκώς πιο δημοφιλή καθώς θεωρούνται και λιγότερα επιβλαβή από τα κανονικά τσιγάρα. Αλλά επειδή τα θερμαινόμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα παράγουν aerosol το οποίο περιέχει νικοτίνη και άλλα χημικά, τελικά είναι ακόμη πιο επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων.

Με βάση τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με το επιθήλιο των βρόγχων σε άτομα που καπνίζουν IQOS, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή, οξειδωτικό στρες και ‘άλλες κακές συνέπειες για τους πνεύμονες. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρκίνο.

Βιταμίνες χωρίς συνταγή γιατρού

Οι γιατροί μας υπενθυμίζουν συχνά πως η λήψη βιταμινών χωρίς συνταγή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα, η λήψη μεγάλης ποσότητας βιταμίνη C μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Αν θεωρείς πως δεν παίρνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχεις ανάγκη, σκέψου να αλλάξεις τη διατροφή σου ή να συμβουλευτείς έναν διατροφολόγο.

Photos: depositphotos

Το άρθρο Αυτά είναι τα νέα trends που βλάπτουν την υγεία μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα