Γιατί έχει σημασία το ταξίδι κι όχι ο προορισμός;

18:51 24/6/2019 - Πηγή: iPop

Είναι πολύ όμορφο το να ταξιδεύουμε και να πηγαίνουμε σε καινούργια μέρη, πόσο μάλλον αν το να ταξιδεύεις είναι το πάθος σου. Όμως, έχεις ακούσει ένα ρητό που λέει ότι σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός; 

Σε όλους μας αρέσει σίγουρα να ταξιδεύουμε και να αλλάζουμε παραστάσεις είτε με το αεροπλάνο, είτε με το πλοίο, είτε ακόμα και με το αυτοκίνητο και η αξία του ταξιδιού είναι αδιαμφισβήτητη.

Γιατί, όμως, όλοι λένε ότι σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός, αφού όλοι αναμένουμε πάντα να φτάσουμε στον προορισμό μας για να περάσουμε καλά; Άλλωστε, ο προορισμός είναι αυτός

που μας κάνει χαρούμενους.

Γιατί, λοιπόν, έχει σημασία το ταξίδι κι όχι ο προορισμός;

Αυτό, φυσικά, το λένε, γιατί πρέπει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή του ταξιδιού σου στο έπακρο, ακόμα κι όταν είσαι στο αεροπλάνο. Το σημαντικό, δηλαδή, είναι να χαίρεσαι που ταξιδεύεις, ακόμα κι αν δεν έχεις ολοκληρώσει το ταξίδι σου, να είσαι σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και με καλή παρέα.

Σημασία έχει να περάσεις καλά ό,τι κι αν κάνεις στο ταξίδι σου αυτό, να μην βγαίνεις εκτός του προϋπολογισμού σου, να έχεις οργανωθεί σωστά και να ξεσκάσεις.

Μην περιμένεις να φτάσεις, για παράδειγμα, στο Μιλάνο ή στο Λονδίνο για να περάσεις τέλεια, δεν είναι αυτός ο στόχος. Ακόμα και στο ξενοδοχείο λίγο πιο έξω από το κέντρο να είσαι πρέπει να περνάς καλά και να έχεις μαζί σου καλή παρέα.

Άλλωστε, δεν πας ένα ταξίδι μόνο και μόνο για να επισκεφτείς μια νέα χωρά και να δεις δύο αξιοθέατα που θα μπορούσες να δεις κι από φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Ταξιδεύεις, γιατί θες να βρεθείς σε άλλα μέρη, να φύγεις από την πόλη στην οποία ζεις και να πας κάπου αλλού, που θα περάσεις υπέροχα και θα διασκεδάσεις. Επομένως, για να περάσεις καλά πρέπει να ευχαριστηθείς την κάθε στιγμή του ταξιδιού αυτού.

Γι’ αυτό όταν πας ένα ταξίδι, μην ξεχνάς να είσαι πλήρως προετοιμασμένος και οργανωμένος, να μην τα αφήσεις όλα τελευταία στιγμή και τρέχεις στο ταξίδι και φυσικά να έχεις μαζί σου την καλύτερη παρέα για σένα. Δεν έχει σημασία αν θα είναι μαζί σου η κολλητή σου, το αγόρι σου, οι γονείς σου ή ακόμα και ο σκύλος σου, αφού αυτός που η παρέα του σε ευχαριστεί περισσότερο πρέπει να είναι εκεί.

Και φυσικά, μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου το χαμόγελό σου και την καλή σου διάθεση!

Photo: pixabay.com

Το άρθρο Γιατί έχει σημασία το ταξίδι κι όχι ο προορισμός; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα