Βρήκαμε τον τρόπο να κοιμόμαστε ακόμα και με 40 βαθμούς!

19:16 24/6/2019 - Πηγή: iPop

Όταν η ζέστη είναι αφόρητη, πώς να σε πάρει ο ύπνος; Πώς να κοιμηθείς όταν έχει ζέστη; Εμείς βρήκαμε μερικούς σωτήριους τρόπους και σου τους συνιστούμε ανεπιφύλακτα. 

Το να σε πάρει ο ύπνος ενώ έχει ζέστη είναι πραγματικά… βάσανο. Πώς να κοιμηθείς όταν έχει ζέστη; Όταν ιδρώνεις, διψάς και δεν αντέχεις το air condition το βράδυ; Υπάρχει τρόπος για να κοιμηθείς ακόμη και όταν έχει καύσωνα.

Δεν μπορείς να ελέγξεις τη ζέστη, αλλά μπορείς να κάνεις πράγματα ώστε να προσαρμόσεις το σώμα

σου ακόμη και στις πιο ζεστές θερμοκρασίες. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν;

Πώς να κοιμηθείς όταν έχει ζέστη;

Αρχικά, αν γυμνάζεσαι τότε προτίμησε να κάνεις τη γυμναστική σου το πρωί και όχι το βράδυ. Όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι, η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος αρχίζει να μειώνεται, γεγονός που σε διευκολύνει να κοιμηθείς. Η γυμναστική αργά το βράδυ ή πριν πέσεις για ύπνο, μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος υπερβολικά και αυτό σε κρατά ξύπνιο ακόμα κι αν νυστάζεις.

Εκτός από τη γυμναστική που είναι και το πρώτο tip, έχουμε κι άλλες λύσεις. Δώσε προσοχή στις πυτζάμες που επιλέγεις.

Προτίμησε πιο ελαφριά ρούχα και λιγότερο σφιχτά ή βαριά υφάσματα που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις περισσότερη ζέστη. Οι βαμβακερές πυτζάμες είναι μια πολύ καλή επιλογή. Εκτός, όμως, από τις πυτζάμες πρέπει να δώσεις προσοχή και στα σεντόνια που χρησιμοποιείς ώστε να μη ζεσταίνεσαι και να μην υπάρχει υγρασία!

Τέλος, υπάρχει και ένα λάθος που όλοι κάνουμε και πρέπει να διορθώσουμε! Κάνε ένα ζεστό και όχι κρύο ντους πριν τον ύπνο. Ένα ζεστό ντους μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς. Αυτό λένε οι ειδικοί.

Ένα ζεστό ντους, θα αυξήσει τεχνητά τη θερμοκρασία του σώματος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, κι έτσι όταν βγεις από το ντους, θα αντιμετωπίσεις μια γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή η πτώση, όταν βρίσκεσαι σε ένα ζεστό δωμάτιο θα σε βοηθήσει γρήγορα να νιώσεις πιο άνετα, να προσαρμοστεί το σώμα και να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Το άρθρο Βρήκαμε τον τρόπο να κοιμόμαστε ακόμα και με 40 βαθμούς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα