Τσακώνεστε συνέχεια με τον σύντροφό σου στην καραντίνα; Άκου αυτές τις 4 συμβουλές

15:28 28/4/2020 - Πηγή: iPop

Όρια που δεν μπήκαν ποτέ. Άγχος, στρες και αυξημένα νεύρα. Αυτά μπορεί να είναι τα μυστικά της… αποτυχίας. Στην εποχή του κορονοϊού στο έχουμε ξαναπεί, πολλά ζευγάρια θα χωρίσουν, ενώ άλλα θα δοκιμαστούν και θα βγουν νικητές. Η παραμονή στο σπίτι όλη μέρα, το φορτωμένο πρόγραμμα με τη δουλειά απ’ το σπίτι, η συνεχής συνύπαρξη με έναν άνθρωπο και η κοινωνική απομόνωση είναι ίσως αρκετά για να προκληθούν συγκρούσεις με τον σύντροφό σου. Εάν τσακώνεστε με τον σύντροφό σου πολύ συχνά μέσα στην καραντίνα, άκου τι έχουν να σου πουν οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων.

“Όταν

είσαι κλεισμένος με τον σύντροφό σου στο σαλόνι για μερικές εβδομάδες, τα νεύρα προκαλούνται πολύ εύκολα”, λέει η Susan Trombetti, CEO του Exclusive Matchmaking στο HelloGiggles.

Αυτός είναι ο άνθρωπος με τον οποίο είσαι τρελά ερωτευμένος, επομένως ας ελπίσουμε να σου αρέσει πράγματι, γιατί αυτό θα κάνει την καραντίνα πολύ πιο ευχάριστη

Αν τσακώνεστε με τον σύντροφό σου συνέχεια μέσα στην καραντίνα, παρακάτω θα δεις μερικά tips από ειδικούς για το πώς μπορείς να κρατήσεις τη “σπίθα” αναμμένη και φυσικά τους τόνους ήρεμους.

Τι να κάνεις εάν τσακώνεστε με τον σύντροφό σου συνέχεια μέσα στην καραντίναΒάλτε όρια και κανόνες

Ακόμα και στις πιο ιδανικές σχέσεις, τα ζευγάρια πρέπει να βάζουν όρια, ανεξάρτητα απ’ το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το σπίτι. Η Trombetti υποστηρίζει πως αυτό είναι πολύ σημαντικό ειδικά όταν μιλάμε για τον διαχωρισμό των χώρων και ωρών εργασίας.

Εάν το άλλο σου μισό κάθεται και δουλεύει στον χώρο όπου συνήθως χαλαρώνετε, αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα. Καθορίστε συγκεκριμένα μέρη του σπιτιού που είναι για δουλειά ώστε να μειώσετε τις συγκρούσεις.

Pexels

Επίσης, μπορείτε να ορίσετε κάποια ώρα της ημέρας όπου ο καθένας θα κάνει δικά του πράγματα. Μπορεί να ταιριάζετε σε όλα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιες ώρες της ημέρας που θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Επικοινώνησε τις ανάγκες σου για χώρο και χρόνο και θα δεις ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Τα σημάδια που δείχνουν πως δεν μπορείς να “σώσεις” τη σχέση σου. 

Περιόρισε τη σύγκρουση

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη στις σχέσεις, και σίγουρα είναι φυσιολογικό να είναι πιο συχνή σε περιόδους με αυξημένο στρες. Οι συγκρούσεις σας μπορεί να είναι υγιείς ή και όχι, ανάλογα με το πώς τις διαχειρίζεστε.

Η Dr. Carla Marie Manly, κλινική ψυχολόγος, λέει χαρακτηριστικά:

Μπορεί να είναι δύσκολο να μείνεις σπίτι για πολύ καιρό με τον σύντροφό σου, ακόμα κι αν είναι τέλειες οι συνθήκες. Γι’ αυτό σε κάθε σύγκρουση και γενικά στην καθημερινότητά σου, κάνε ένα διάλειμμα, άνοιξε το παράθυρο και ανάπνευσε βαθιά, άκου μουσική, κάνε ένα ντους ή μια βόλτα στο τετράγωνο. Πρέπει να ξέρεις πότε είναι η στιγμή να μετριάσεις μια σύγκρουση και να δώσεις χώρο και χρόνο

Επένδυσε στην μη σεξουαλική επαφή

Δεν γίνεται να έχεις όλη την ώρα όρεξη για σεξ κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Γι’ αυτό φρόντισε να επενδύσεις και σε άλλου είδους επαφή με τον σύντροφό σου, και ειδικά στην λεκτική.

Μίλα για τα συναισθήματά σου και παρότρυνέ τον να κάνει το ίδιο.

PexelsΓίνε δημιουργική

Κάντε ένα ραντεβού! Ναι, στο σπίτι. Ένα βράδυ όπου τα κινητά θα μείνουν μακριά, θα μαγειρέψετε μαζί κάτι όμορφο ή θα παραγγείλετε το αγαπημένο σας φαγητό και θα καθίσετε παρέα να απολαύσετε το φαγητό και το κρασί σας, σαν να είστε έξω ραντεβού. Αν θέλεις να κάνεις ακόμα πιο θεατρικό το σκηνικό, πήγαινε στο δωμάτιο κι ετοιμάσου!

Δες ακόμα:

Πώς να μην τσακωθείτε στην καραντίνα;

Photo: BRIANA MORRISON/STOCKSY

Το άρθρο Τσακώνεστε συνέχεια με τον σύντροφό σου στην καραντίνα; Άκου αυτές τις 4 συμβουλές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα