Τρεις νεκροί στον Πόρο | Μπλακ άουτ στο νησί

19:55 20/8/2019 - Πηγή: iPop

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 20 Αυγούστου ένα ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα στον Πόρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές, όμως οι νεκροί στον Πόρο | Μπλακτελικά αποδείχθηκαν τρεις

Από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ανασύρθηκαν τρεις νεκροί στον Πόρο, δύο ρωσικής υπηκοότητας και ένας ελληνικής και οι τρεις εκ των οποίων ήταν άνδρες και ήταν οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου.

Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Πούντας του Πόρου απέναντι από τον Γαλατά. Αρχικά

ανασύρθηκαν οι δύο Ρώσοι επιβάτες και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και η σορός του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το ελικόπτερο ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πάνω από τον Πόρο έκανε μια περιστροφή στον αέρα και στη συνέχεια προσέκρουσε στο νερό, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού, το ελικόπτερο έπιασε φωτιά στον αέρα και εξερράγη πριν πέσει στη θάλασσα. Οι λόγοι της κατεύθυνσης του ελικοπτέρου στα καλώδια και στη συνέχεια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Μπλακ άουτ στο νησί

Μετά την πτώση του ελικοπτέρου προκλήθηκε στο νησί, καθώς το ελικόπτερο χτύπησε σε καλώδια μεσαίας τάσης κατά την πτώση του.

Η ΔΕΗ αποφάσισε να διακόψει το ρεύμα σε όλο το νησί, καθώς τα καλώδια βρίσκονται πάνω στο οδόστρωμα, ενώ κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί το συντομότερο. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ μεταβαίνει στον Πόρο, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της βλάβης. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες.

Ο δήμαρχος του νησιού ανέφερε ότι αναμένεται άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέσα στη μέρα, δηλαδή μέχρι το βράδυ να έχουμε κάποιες γεννήτριες» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει υπάρξει επικοινωνία από την πρώτη στιγμή με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που τον διαβεβαίωσε ότι γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις για την αποκατάσταση του ρεύματος.

Photos: Intimenews/ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

Το άρθρο Τρεις νεκροί στον Πόρο | Μπλακ άουτ στο νησί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα