Το τέλειο συνοδευτικό: Πανεύκολος πουρές με κολοκύθα και πατάτα

14:51 10/10/2019 - Πηγή: iPop

Η κολοκύθα είναι συνώνυμη του Φθινοπώρου και αν δεν τη μαγειρέψεις τώρα, τότε πότε; Εμείς βρήκαμε τη συνταγή που χρειάζεσαι αυτή την εποχή στο τραπέζι σου για να συνοδεύσεις τα αγαπημένα σου πιάτα: Πανεύκολος πουρές με κολοκύθα και πατάτα.

Αυτός ο πουρές με κολοκύθα και πατάτα μεταμορφώνει τον βαρετό πουρέ σ’ ένα πιάτο εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης! Μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή είτε με κλασικές πατάτες είτε με γλυκοπατάτες, εάν τις λατρεύεις όσο κι εμείς! Το αφήνουμε πάνω σου.

Παρακάτω θα δεις τα βασικά υλικά και εννοείται μπορείς να πειράξεις τη συνταγή και να την κάνεις δική σου προσθαφαιρώντας υλικά.

Σ’ αυτή τη συνταγή υπάρχει ένα μυστικό υλικό, το οποίο θα απογειώσει το πιάτο σου και θα του δώσει έξτρα γεύση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τον πουρέ:1 κιλό πατάτες ή γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες2 κουταλιές της σούπας βούτυρο1/4 κούπας κρέμα γάλακτος400 γρ. κολοκύθα1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο2 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worchestershire1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΜαϊντανός για το σερβίρισμαΠουρές με κολοκύθα και πατάτα: Πώς θα τον φτιάξεις για να γίνεις τέλειος:Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κολοκύθα. Αφαιρούμε τους σπόρους, την κόβουμε σε φέτες, την βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.Αφού είναι όλες οι παρασκευές μας έτοιμες, βάζουμε τις πατάτες με την κολοκύθα -την οποία έχουεμ ξεφλουδίσει- και τα υπόλοιπα συστατικά σ’ ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι.Εάν δυσκολευόμαστε, τα βάζουμε στο multi.Προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα αναλόγως με τη γεύση μας και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.Δες ακόμα:

Συνταγή για ψητή κολοκύθα με τυριά και σάλτσα πέστο!

Photo: Flickr

Το άρθρο Το τέλειο συνοδευτικό: Πανεύκολος πουρές με κολοκύθα και πατάτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα