Αυτό που σου συμβαίνει στο αεροπλάνο και δεν το παραδέχεσαι!

12:48 10/10/2019 - Πηγή: iPop

Η ψυχολογία στο αεροπλάνο και κάθε φορά που ταξιδεύεις είναι λιγάκι περίεργη. Και αυτό που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, ασχέτως που δεν το παραδέχονται είναι να βάλουν τα κλάματα.

Αν νιώθεις περίεργα στο αεροπλάνο ή στο αεροδρόμιο, σε ένα δωμάτιο με άγνωστους ανθρώπους, τότε δεν είσαι ο μόνος. Μια έρευνα από το Gatwick Airport στο Λονδίνο, ανέφερε πως το 15% των ανδρών και το 6% των γυναικών ανέφερε πως είναι πιθανό να βάλεις τα κλάματα ενώ βλέπει μια ταινία κατά τη διάρκεια της πτήσης ενώ δεν νιώθει το ίδιο όταν βλέπει την ταινία στο σπίτι.

Και αυτή δεν είναι

η πρώτη φορά που αναφέρεται ένα τέτοιο «φαινόμενο». Η ψυχολογία στο αεροπλάνο είναι περίεργη και η θέση μας ευάλωτη. Σε μια άλλη έρευνα που είχε γίνει από το Virgin Atlantic, το 55% των ανθρώπων παραδέχτηκε πως είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένο όταν είναι στον… «αέρα».

unsplash/Morre ChristopheΓιατί, όμως, τα μάτια μας γεμίζουν με δάκρυα τόσο εύκολα όταν πετάμε;

Οι επιστήμονες έχουν πολλές θεωρίες αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση με σιγουριά.

Ένας λόγος μπορεί να είναι απλά ότι δίνεις περισσότερη προσοχή σε μια ταινία, είσαι πιο αφοσιωμένος, φοράς τα ακουστικά σου και νιώθεις ότι είσαι μόνος σου.

Μια ακόμη δημοφιλή θεωρία αναφέρει ότι τα μειωμένα επίπεδα οξυγόνου, λόγω της πίεσης σε μεγάλο υψόμετρο, μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των ορμονών που ρυθμίζουν τη διάθεση, όπως της σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Το υψόμετρο σε κάνει να νιώθεις πιο κουρασμένος και όταν είσαι κουρασμένος δεν μπορείς να διαχειριστείς τα αρνητικά συναισθήματα. Παράλληλα, δεν μπορείς να αγνοήσεις τις αλλαγές στον χρόνο όταν ταξιδεύεις, την στέρηση ύπνου, τις καθυστερήσεις στα ταξίδια,τις χαμένες πτήσεις και κάθε είδους απογοήτευση που σου προκαλούν οι αεροπορικές εταιρίες ορισμένες φορές.

Διάβασε όσα δεν πρέπει να αγοράζεις ποτέ από το αεροδρόμιο!

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι άνδρες είναι πιο έντονα συναισθηματικά φορτισμένοι, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες συνήθως κλαίνε λιγότερο γενικά, κι έτσι είναι πιο εύκολο σε αυτήν την ιδιαίτερη περίπτωση να αυξηθεί το ποσοστό τους.

Photo: Unsplash/Tim GouwΤι μπορείς να κάνεις;

Απόφυγε να δεις μια ταινία που ξέρεις πως θα σε στεναχωρήσει και διέγραψε από την playlist σου όλα τα καταθλιπτικά τραγούδια που έχεις.

Αντ’ αυτού, απόλαυσε τη θέα, τράβα φωτογραφίες, πιες έναν καφέ ή έναν χυμό, άκου τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση, διάβασε ένα βιβλίο!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου στο αεροδρόμιο

Photo: unsplash/Sofia Sforza

Το άρθρο Αυτό που σου συμβαίνει στο αεροπλάνο και δεν το παραδέχεσαι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα