Απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη: Θα σας στείλουμε 3,6 εκατ πρόσφυγες

14:46 10/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Ανοικτή απειλή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι θα ανοίξει τις πόρτες για να περάσουν στα ευρωπαϊκά κράτη 3,6 εκατ. πρόσφυγες αν υπάρξουν κυρώσεις για την εισβολή στη Συρία.  «Σ’ αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την εισβολή των YPG [κουρδικών πολιτοφυλακών] και του PKK και καταφέρονται κατά της κίνησης που κάνουμε για την ενότητα της Συρίας λέω: Ευρωπαϊκή Ένωση, σύνελθε. Η επιχείρησή μας δεν είναι κίνηση κατοχής. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες. Δεν πληρώνουν τα 3

δισ. ευρώ που υποσχέθηκαν στην Τουρκία, ενώ η χώρα μας έχει ξοδέψει 40 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη», είπε σε  κομματική συγκέντρωση του κυβερνώντος AKP.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος η Ευρωπαϊκή Ένωση κοροϊδεύει την Τουρκία από το 1963, έχοντάς την στο «περίμενε» για να την εντάξει ως μέλος της.

Εξαιρετικά επιθετικός ήταν και απέναντι στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στην Αίγυπτο. «Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη. Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας. Ειδικά η Αϊγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52% να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…»

The post Απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη: Θα σας στείλουμε 3,6 εκατ πρόσφυγες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα