Το Καλοκαίρι στο πιάτο σου: Μύδια στη σχάρα με σκόρδο, πάπρικα & βούτυρο παρμεζάνας

16:31 27/5/2021 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχουμε το μπάρμπεκιου στο μυαλό μας κατά βάση για τα κρεατικά, αλλά και τα θαλασσινά στο γκριλ γίνονται πεντανόστιμα! Μύδια στη σχάρα, λοιπόν, με συνδυασμό γεύσεων που θα προκαλέσει εκρήξεις στον ουρανίσκο σου!

Μαγειρεύουμε τα μύδια με σκόρδο, πάπρικα και βούτυρο παρμεζάνας στο μπάρμπεκιου, σύμφωνα με τη συνταγή του BBC Good Food, και φέρνουμε στο πιάτο μας την απόλυτη καλοκαιρινή γεύση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:12 μύδια
ή στρείδια

Για το βούτυρο:

60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα μαϊντανού50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιούΠώς θα φτιάξεις τα μύδια στη σχάρα;Σ’ ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει τελείως και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά.Βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνης σε μια καθαρή επιφάνεια και βάζουμε το βούτυρο στο κέντρο. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σφιχτά, σε σχήμα λουκάνικου. Βάζουμε στο ψυγείο.Στο μεταξύ, ανάβουμε το μπάρμπεκιου και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα μύδια με βάση τις οδηγίες.Κόβουμε λίγο βούτυρο και το βάζουμε γύρω απ’ το κάθε μύδι και τα προσθέτουμε όλα στο μπάρμπεκιου να ψηθούν για 6 λεπτά ή και μέχρι να είναι έτοιμα.Σερβίρουμε με λίγο ψωμάκι για να απολαύσουμε τη σάλτσα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το Καλοκαίρι στο πιάτο σου: Μύδια στη σχάρα με σκόρδο, πάπρικα & βούτυρο παρμεζάνας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα