5 συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σου να μην υποφέρει απ’ τις αλλεργίες

16:18 27/5/2021 - Πηγή: iPop

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες οι αλλεργίες είναι κοντά σου και παραμονεύουν να βρουν την ευκαιρία για να σε κάνουν να υποφέρεις. Αυτή την φορά, όμως, δεν «χτύπησαν» εσένα αλλά το παιδί σου που υποφέρει από αλλεργίες. Πώς αντιμετωπίζονται οι παιδικές αλλεργίες;

Οι αλλεργίες προκαλούν έντονες φαγούρες στο παιδί σου και μάλιστα κάνουν τα μάτια του να κοκκινίζουν και να δακρύζουν. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να βοηθήσεις το παιδί σου που υποφέρει από αλλεργίες και πώς να το ανακουφίσεις από τους ερεθισμούς;

Τα συμπτώματα:

Εξανθήματα ή κνίδωση του δέρματος (ατοπική δερματίτιδα
ή έκζεμα)Δυσκολία στην αναπνοή (άσθμα)Φτέρνισμα, βήχας, καταρροή ή φαγούρα στα μάτιαΣτομαχικές διαταραχέςΠώς να βοηθήσεις το παιδί σου που υποφέρει από αλλεργίες;Πείσε το να σταματήσει να τρίβει τα μάτια του και φυσικά να ξύνει το κορμί του γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να ερεθίζεται πιο πολύ και όχι να ανακουφίζεται.Καθάρισε τα ματιά του και την μύτη με αποστειρωμένη γάζα και φυσιολογικό ορό αφού έτσι θα απομακρύνεις πολλά από τα αλλεργιογόνα.Μην ξεχνάς να του φοράς γυαλιά αλλά και καπέλο ειδικά στις πρωινές εξόδους του.Πλύνε καλά τα μπαλκόνια για να κρατήσεις μακριά την γύρη.Μην ανοίγεις το σπίτι να αεριστεί το πρωί. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό γιατί η γύρη θα μπει στο σπίτι σου και μετά δεν θα ξέρεις τι να κάνεις για να την διώξεις.

Πάντως, εάν υποψιάζεσαι ότι το παιδί σου έχει κάποια αλλεργία, φρόντισε να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν αλλεργιολόγο. Ξεκίνα επίσης να κρατάς ένα ημερολόγιο, καταγράφοντας τι συμπτώματα παρουσιάζει το παιδί σου και τι νομίζεις ότι του τα προκαλεί.

Ο έγκαιρος εντοπισμός των παιδικών αλλεργιών, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής του παιδιού σου, θα μειώσει τις χαμένες ημέρες στο σχολείο και θα σε βοηθήσει να επενδύσεις τον ελεύθερο χρόνο που έχεις με τα παιδιά σου με ποιοτικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σου να μην υποφέρει απ’ τις αλλεργίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σου να μην υποφέρει απ’ τις αλλεργίες,