Το καλοκαιρινό φρούτο – γεμάτο αντιοξειδωτικά – που κάνει καλό στον εγκέφαλο και σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα

12:56 27/5/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσους θησαυρούς μπορεί να κρύβει ένα φρούτο για την υγεία σου; Τα οφέλη του κερασιού είναι πολλά και ήρθε η ώρα να τα μάθεις και να το βάλεις στη ζωή σου.

Αδιαμφισβήτητα, το κεράσι είναι το δροσερό αυτό φρούτο που βρίσκεται στο ψυγείο σου τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι αυτός ο υπέροχος καρπός που σου δίνει η κερασιά με τα αμέτρητα οφέλη για την υγεία σου. Μπορεί να το τρως επειδή είναι γευστικό, όμως μόλις τελειώσεις με αυτό το άρθρο θα έχεις και πολλούς ακόμα λόγους για να το καταναλώνεις.

Τα κατακόκκινα κεράσια έχουν όλες τις ιδιότητες που θες

από ένα φρούτο κι ήρθε η ώρα να τις μάθεις.

Όλα τα οφέλη του κερασιού που δεν σου ‘χαν περάσει καν απ’ το μυαλό

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά

Αυτό το φρούτο πραγματικά είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, όπως λουτεΐνη και β-καροτίνη, που συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία των ματιών αλλά και στην αντιμετώπιση επιβλαβών ουσιών που προκαλούν γήρανση, καρκίνο και φλεγμονή. Επίσης, όπως είναι γνωστό, τα τρόφιμα με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία και κυρίως για την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το φρούτο που μπορεί να σου αλλάξει την υγεία μέσα σ’ ένα μήνα!

Κοιμάσαι καλύτερα

Η κατανάλωση κερασιού σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα, χάρη στις ποσότητες μελατονίνης που περιέχονται στο φρούτο αυτό και ρυθμίζουν τον κύκλο του ύπνου σου. Έρευνα του Louisiana State University στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ο χυμός από βύσσινο αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου των ηλικιωμένων κατά περίπου 90 λεπτά.

Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης

Αυτό το ευεργετικό φρούτο μεταξύ άλλων συμβάλλει και στη μείωση της χοληστερίνης, συμπεριλαμβανομένης της LDL «κακής» χοληστερόλης. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αυτό συνεπάγεται τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Pexels

Ανακουφίζει τους πόνους της αρθρίτιδας

Όπως κι αν το καταναλώσεις, ακόμα και σε μορφή χυμού, έρευνες έχουν δείξει πως το κεράσι μπορεί να ωφελήσει σημαντικά όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, μειώνοντας και τους πόνους της αρθρίτιδας.

Μειώνει τους μυϊκούς πόνους

Αν όλα αυτά δεν σε έχουν πείσει ακόμα, τότε πρέπει σίγουρα να μάθεις και πως το κεράσι βοηθά στην αποκατάσταση των μυών, προλαμβάνοντας τις μυϊκές κράμπες και είναι καλό να το καταναλώνεις πριν και μετά την προπόνηση, ειδικά αν δεν τρως μπανάνες που επίσης έχουν κάλλιο και είναι ωφέλιμες, αν ασκείσαι σωματικά. Η κατανάλωση κερασιών είναι ένας υπέροχος, φυσικός τρόπος να μειωθεί η φλεγμονή των μυών και των αρθρώσεων και να αποκατασταθούν οι μυϊκές «βλάβες».

Προστατεύει τον εγκέφαλο

Χάρη στα ευεργετικά αντιοξειδωτικά του, το κεράσι είναι σύμμαχος της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου και της μνήμης. Έτσι, καταπολεμά τον πονοκέφαλο, προστατεύοντας την υγεία του εγκεφάλου και δρώντας κατά της απώλειας μνήμης και του Αλτσχάιμερ.

Τα κεράσια είναι, τέλος, ένα υπέροχο σνακ για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή!

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το καλοκαιρινό φρούτο – γεμάτο αντιοξειδωτικά – που κάνει καλό στον εγκέφαλο και σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα