Το αληθινό πρόσωπο της Diana: Όταν η πριγκίπισσα επισκέφτηκε την Ελλάδα έναν χρόνο πριν τον θάνατό της

15:59 22/11/2022 - Πηγή: iPop

Εσύ το ήξερες; H πριγκίπισσα Diana είχε επισκεφτεί την Ελλάδα μόλις ένα χρόνο πριν από τον θάνατό της. Ποιος ήταν ο λόγος που έφερε την πριγκίπισσα της καρδιάς μας στην χώρα μας και ποιο μέρος επισκέφτηκε;

Σύμφωνα με το Greek Reporter, στις 18 Σεπτεμβρίου 1996, η Diana,

η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, έκανε ένα ταξίδι-έκπληξη στο νησί της Εύβοιας για να αποτίσει τα τελευταία της σέβη στον «αγαπημένο της φίλο» που είχε πεθάνει κάποιες μέρες νωρίτερα.

Η πριγκίπισσα ήταν στενή φίλη με τον εικοσιεπτάχρονο Γιάννη Καλυβιώτη, ο οποίος νοσηλευόταν για μήνες στο νοσοκομείο Royal Brompton του Λονδίνου.

Είχε υποφέρει όλη του τη ζωή από κυστική ίνωση, μια γενετική ασθένεια που προκαλεί επίμονες πνευμονικές λοιμώξεις και περιορίζει την ικανότητα στην αναπνοή με την πάροδο του χρόνου.

Ο Γιάννης, ασκούμενος δικηγόρος στη Χαλκίδα, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο το 1995 όπου έλαβε θεραπεία για σχεδόν δεκαοκτώ μήνες.

Η πριγκίπισσα Diana τον συνάντησε στο Brompton κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές επισκέψεις της σε νοσοκομεία του Λονδίνου. Λέγεται ότι ήταν εξαιρετικά συγκινημένη από την απόλυτη αποφασιστικότητά του να πολεμήσει την ασθένεια.

Με τον Γιάννη ανέπτυξε στενή φιλία και μάλιστα τον κάλεσε σε δείπνο στο παλάτι του Buckingham.

«Μην ανησυχείς μαμά, θα σου επιστρέψω τον τίτλο όταν θα γίνω βασιλιάς»: Αυτά ήταν λόγια του William στην Diana μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο – Οι νέες αποκαλύψεις από τον Andrew Morton

KENT GAVIN/MIRRORPIX/GETTYΠριγκίπισσα DianaΕλλάδα: Ο λόγος που επισκέφτηκε τη χώρα μας

Μόλις έμαθε για τον θάνατο του φίλου της, επιβιβάστηκε σε ένα ιδιωτικό τζετ που της πρόσφερε ένας Έλληνας δισεκατομμυριούχος και πέταξε στην Αθήνα. Στη συνέχεια ταξίδεψε με το αυτοκίνητο στη γενέτειρα του Γιάννη, στην Εύβοια.

Η Diana απέδωσε τα σέβη της στην οικογένεια Καλυβιώτη και επισκέφτηκε το σπίτι του Γιάννη. Στη συνέχεια περπάτησε στην τοπική εκκλησία όπως και όλοι οι υπόλοιποι για την τελετή της κηδείας του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της συγκινητικής ημέρας συνοδευόταν από τον επιχώριο Μητροπολίτη Παύλο Ιωάννου, ο οποίος είπε ότι: «Ο Θεός την έστειλε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του Γιάννη».

Νέες αποκαλύψεις: Ο βοηθός της Diana εξηγεί πώς ο Κάρολος της έκανε την ζωή κόλαση με τα ψέματα για την ψυχική της υγεία

Την εποχή που η πριγκίπισσα Diana επισκέφτηκε την χώρα μας ήταν αντικείμενο συζήτησης σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ο γάμος της είχε μόλις λήξει με διαζύγιο έναν μήνα πριν, στις 28 Αυγούστου 1996.

Στις 21 Αυγούστου 1997 η Diana εμφανίστηκε στο λιμάνι της Ζέας ύστερα από την πενθήμερη κρουαζιέρα σε Πόρο, Σπέτσες, Ύδρα, Δοκό, Πόρτο Χέλι και τις ακτές της Λακωνίας. Μαζί με τη φίλη της Ρόζα Μόκτον αποβιβάστηκαν από τη θαλαμηγό «Della Grazia» στην προβλήτα «Ε». Εκεί τους περίμενε αυτοκίνητο με προορισμό το ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ενώ για την πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα το 1996 υπήρξαν μεγάλα αφιερώματα, στην κρουαζιέρα του 1997 έγινε μόνο μια μικρή αναφορά. Δέκα μέρες αργότερα, στις 31 Αυγούστου, η πριγκίπισσα χάνει τη ζωή της σε τροχαίο στο Παρίσι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το αληθινό πρόσωπο της Diana: Όταν η πριγκίπισσα επισκέφτηκε την Ελλάδα έναν χρόνο πριν τον θάνατό της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα