Τίποτα δεν αλλάζει…αν δεν αλλάξεις πρώτα εσύ

17:53 9/7/2022 - Πηγή: iPop

Νιώθεις πολλές φορές ότι όλα γύρω σου είναι στάσιμα; Ότι όλα είναι προβλέψιμα; Πολύ πιθανόν αυτό συμβαίνει όταν η καθημερινότητα σου έχει εγκλωβιστεί στη ρουτίνα. Μοιάζει η ζωή σου να λειτουργεί μηχανικά, σαν να γίνονται όλα από συνήθεια. Μήπως, όμως, η ζωή περνάει όσο εμείς νομίζουμε πως όλα είναι ίδια; Μήπως η ζωή είναι όντως διαφορετική κι ο μόνος που παραμένει ίδιος είσαι εσύ που αναρωτιέσαι συνεχώς πώς να αλλάξεις τη ρουτίνα σου;

Η πειθαρχία που κρύβεται πίσω από τη λέξη «εξέλιξη» – Είναι πράγματι τόσο αυτονόητη όσο πίστευες;

Ναι, είναι χάλια το συναίσθημα αυτό. Νιώθεις σαν

να είσαι κολλημένος και κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Βλέπεις άλλους ανθρώπους να καταφέρνουν τόσα πολλά, να κάνουν σπουδαία πράγματα, να γίνονται επιτυχημένοι και να δείχνουν χαρούμενοι. Και έρχεται αυτή η στιγμή. Η στιγμή που περνούν όλοι. Στιγμές αμφιβολίας. Στιγμές πανικού.

Γιατί κανείς δεν μας έδωσε ένα εγχειρίδιο για τη ζωή. Δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς να είσαι άνθρωπος. Και αυτή είναι η ομορφιά του. Μπορείς να αποφασίσεις τι αποζητάς από τη ζωή σου, από ποια άτομα θέλεις να περιβάλλεσαι, ποια χόμπι θέλεις να κάνεις και πόσα χρήματα θέλεις να κερδίζεις.

Εσύ είσαι αυτός που γράφει τους κανόνες. Και τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξεις εσύ.

Μπορείς να έχεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Χωρίς ερωτήσεις, μόνο με πράξεις. Απλά πρέπει να κάνεις ορισμένες αλλαγές.

Θα δυσκολευτείς; Για την ακρίβεια ναι, δεν θα είναι εύκολο.

Όμως σκέψου τι θα γινόταν αν μια μέρα ξυπνούσες κι αντί να γκρινιάξεις που είναι Δευτέρα και πρέπει να πας στη δουλειά, χαμογελούσες και έλεγες στον εαυτό σου πως θα είναι μια καλή και δημιουργική μέρα; Τι θα γινόταν αν έβγαινες για λίγο απ’ τη βολή σου κι ερχόσουν σε επαφή με κάτι νέο, κάτι διαφορετικό;

Αυτοί είναι οι τρόποι για να βγεις απ’ το comfort zone!

Όλα ξεκινάνε από εμάς και όλα καταλήγουν σε εμάς! Και τα άσχημα, και τα καλά. Και η τύχη, και η ατυχία. Όλα. Συνήθως όμως αργείς να το συνειδητοποιήσεις. Συνήθως, αναρωτιέσαι πώς να αλλάξεις τη ρουτίνα σου, χωρίς να έχεις τη διάθεση να αλλάξεις εσύ , με αποτέλεσμα όταν δεν αλλάζει τίποτα, να κατηγορείς τις συνθήκες και την κακή σου τύχη. Δυστυχώς όμως καμία συνθήκη δεν αλλάζει από μόνη της, αν δεν την αλλάξουμε εμείς. Η μαγεία υπάρχει και συμβαίνει, προϋπόθεση όμως είναι να κινήσουμε εμείς τα νήματα.

UnsplashΠώς να αλλάξεις τη ρουτίνα σου βελτιώνοντας τη ζωή σουΆλλαξε το περιβάλλον σου

Tίποτα δεν αλλάζει αν δεν αλλάξει τίποτα και αυτό ισχύει για το περιβάλλον σου. Η αλλαγή της τοποθεσίας θα βοηθήσει το μυαλό σου να νιώσει αναζωογονημένο και ενθουσιασμένο για να αρχίσει να εργάζεται σε μια νέα τοποθεσία.

Κάνε ένα διάλειμμα

Η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου. Είναι μια εμπειρία. Δεν χρειάζεται να βιαστείς. Ο καθένας ζει το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει δυνάμεις.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Αν δεις ότι φτάνεις τα όρια σου, αλλά και πριν ακόμη φτάσεις σε αυτά, δώσε βάση στον εαυτό σου, στο σώμα σου, στην υγεία σου και βρες τρόπους να αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια και την κόπωση που σε απομακρύνει από αυτό που θα ήθελες να πετύχεις. Μην ξεχνάς ότι αν δεν φροντίσεις ο ίδιος τον εαυτό σου, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να το κάνει για εσένα.

Βρες αυτό που σε εμπνέει

Ο κόσμος είναι γεμάτος έμπνευση. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να εντοπίσεις ευκαιρίες όταν δεν νιώθεις σαν τον εαυτό σου. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να είστε ανοιχτοί σε πιθανότητες. υπάρχουν περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

Βγες από το comfort zone σου

Για να μπορέσεις να εξελιχθείς, θα πρέπει να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά και να επιδιώκεις να κάνεις και να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα. Βγαίνοντας με αυτό τον τρόπο από το comfort zone σου, θα νιώσεις ότι ανανεώνεσαι.

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου; 7 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να τον ανακαλύψεις

Αν αποζητάς την αλλαγή, πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ. Διότι όταν αλλάζουμε εμείς, όλα αλλάζουν για εμάς. «Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο», έχει πει και ο Mahatma Gandhi. Και στο ερώτημα ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, η απάντηση είναι τώρα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τίποτα δεν αλλάζει…αν δεν αλλάξεις πρώτα εσύ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα