Η λίστα με το Top 5 των θαλασσών που κολύμπησα στην Ελλάδα-Ο ορισμός του απέραντου γαλάζιου

09:03 9/7/2022 - Πηγή: iPop

Καλοκαίρι! Η εποχή που οι διακοπές έχουν την τιμητική τους. Σήμερα θα σου γράψω για τις 5 καλύτερες θάλασσες στην Ελλάδα σύμφωνα με όσες θάλασσες έχω κολυμπήσει. Έχω πολλές ακόμα στο bucket list μου και όταν με το καλό πάω υπόσχομαι να ανανεώσω αυτή τη λίστα. Η θάλασσα που έχει ο προορισμός πολλές φορές μπορεί να είναι ο λόγος της επίσκεψης σε αυτό το μέρος.

Οι 5 καλύτερες θάλασσες στην Ελλάδα

Οι παραλίες που γράφω σήμερα είναι οι αγαπημένες μου, ήταν οι περιπτώσεις

που τις θυμάμαι ακόμα και νιώθω ότι χάνω το μυαλό μου μαζί τους. Σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε αυτές τις θάλασσες όποτε θέλουμε. Η σειρά η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε. Αν εξαιρέσεις το Νούμερο 1 που νομίζω ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω όσα χρόνια και αν περάσουν, όλες οι άλλες παραλίες έχουν σχεδόν ίση θέση για μένα

Νο.5: Μύρτος: View this post on Instagram

A post shared by Kefalonia Island Blog (@kefalonia__island)

Ο Μύρτος στην Κεφαλονιά είναι ένα όνειρο. Τον βλέπεις από ψηλά, το σκούρο τιρκουάζ και το λευκό φόντο στον πάτο και αγαλλιάζει η καρδιά σου. Ωραία νερά που δεν θες να βγεις. Πανέμορφο φυσικό τοπίο και γενικά η εμπειρία είναι υπέροχη.

Νο.4: Εγκρεμνοί: View this post on Instagram

A post shared by Visit Lefkada, Lefkas, Leukada (@visitlefkada)

Οι Εγκρεμνοί στην Λευκάδα και όχι το Πόρτο Κατσίκι, φυσικά οι Εγκρεμνοί θα μπουν σε αυτή τη λίστα. Γιατί θα φας όλην την ταλαιπωρία να κατέβεις τα δεν-ξέρω-πόσα-σκαλιά- μπορεί και 300 μπορεί και παραπάνω δεν θέλω να σε γελάσω, δεν ξέρω πώς είναι σήμερα, έχω πάνω από 15 χρόνια που πήγα, θα κάτσεις όλη τη μέρα εκεί και θα απολαύσεις την γεύση από τον Παράδεισο και θα φύγεις αποκαμωμένη αλλά και πολύ γεμάτη για τον δρόμο της επιστροφής και τα άπειρα σκαλιά πάλι πίσω. Αλλά όλη η ταλαιπωρία που θα συμβεί να ξέρεις ότι αξίζει για τους Εγκρεμνούς.

Νο.3: Διακόφτης: View this post on Instagram

A post shared by Diakoftis Paradise Beach (@diakoftis)

Ο Διακόφτης στην Κάρπαθο. Μια παραλία που θα μπορούσε άνετα να είναι στις Μαλδίβες ή στην Καραϊβική. Πανέμορφα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά με λευκή ψιλή άμμο. Δεν περιγράφεται με λέξεις αυτό που βιώνεις όταν δροσίζεσαι στα νερά του. Και αν με ρωτάς αν αξίζει να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι για τον Διακόφτη, θα σου πω Ναι! Να το κάνεις!

Ύδρα: 3 μέρες και 2 νύχτες στην κοσμοπολίτισσα του Αργοσαρωνικού

Νο.2: Πράσσα – Άγιος Γεώργιος: View this post on Instagram

A post shared by Kimolos Island (@kimolosisland)

Στην Κίμωλο! Στο Νησί της αγαπημένης μου φίλης που με πήγε εκεί όταν ήμασταν μικρά κορίτσια 22-23 χρονών και έπαθα έρωτα. Παρθένα παραλία, νερά να σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου, άμμο, δύο αλμυρίκια και αυτό ήταν όλο. Όλη μας η μέρα εκεί για μια εβδομάδα. Μια εμπειρία που δεν ξεχνώ και τα νερά αυτά είναι πολύ καλύτερα από τα νερά της απέναντι Μήλου που έχει γίνει ο σχετικός χαμός. Αν πήγες στην Μήλο και σου άρεσε, θα λατρέψεις την Κίμωλο.

Στα υπέροχα νερά θα βάλω και τα νερά του νησιού που δεν κατοικείται «Πολύαιγος» και συγκεκριμένα τα γαλάζια νερά, που μοιάζουν πραγματικά σαν πισίνα, όμως δυστυχώς πρέπει να πας μόνο με καράβι.

Νο.1: Σίμος: View this post on Instagram

A post shared by Visit Elafonisos (@visitelafonisos)

Τop!!! Στην κορυφή η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο. Έχω πάει δύο φορές και αν μπορούσα θα ήθελα να πηγαίνω κάθε χρόνο. Την λατρεύω την παραλία αυτή. Αμμουδερή με υπέροχα κρυστάλλινα νερά σε υπέροχες αποχρώσεις του μπλε. Τον Αγαπώ το Σίμο γιατί έχει όλο το πακέτο. Δεν χρειάζεται ούτε να ταλαιπωρηθείς για να πας, ούτε να πληρώσεις μια περιουσία και η μικρή και γραφική Ελαφόνησος είναι πολύ ωραία επιλογή για να κάνεις ολιγοήμερες διακοπές για όταν φύγεις από την παραλία.

Είχα να γράψω μόνο 5

Είναι άπειρες οι παραλίες που αξίζουν να μπουν στη λίστα. Κρήτη δεν σου έβαλα, ο Μπάλος δηλαδή, ήταν εξαιρετικός, και το Κεδρόδασος. Επίσης από την Πελοπόννησο δεν έβαλα τη Στούπα που ήταν και εκείνη υπέροχη. Από την Χαλκιδική την Αμμουλιανή και τις καβουρότρυπες, από την Εύβοια τον Κάλαμο και τη Χιλιαδού, και πάνω στα Σύβοτα την Πισίνα και στους Αντίπαξους το Βουτούμι. Η Κολώνα και ο Σκύλος στην Κύθνο, το Σπαθί στην Κέα. Από την Άνδρο τα Άχλα και από την Νάξο την Αγία Άννα και τον Άγιο Προκόπη. Αν είχα λίγο μεγαλύτερη λίστα θα σου έβαζα και όλα αυτά, αλλά και άλλα τόσα που ακόμα δεν έχω γνωρίσει ακόμα από κοντά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η λίστα με το Top 5 των θαλασσών που κολύμπησα στην Ελλάδα-Ο ορισμός του απέραντου γαλάζιου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Top 5, Ελλάδα-Ο,Top 5, ellada-o