Τι προσπαθούν να κάνουν οι περισσότεροι εν μέσω καραντίνας;

10:56 10/4/2020 - Πηγή: iPop

Το ξαφνικό και υποχρεωτικό lockdown στις περισσότερες χώρες, ανάγκασε πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή να σταματήσουν τις δουλειές τους και να μείνουν κολλημένοι στο σπίτι. Η ψυχολογία στην καραντίνα μπορεί να μην είναι και η καλύτερη… ωστόσο, μια έρευνα είναι αρκετά αισιόδοξη. 

Και μπορεί η ψυχολογία στην καραντίνα να μην είναι και η καλύτερη… αλλά μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως είναι μια καλή ευκαιρία να ακολουθήσουμε τους στόχους μας, τις ιδέες μας ή τα χόμπι μας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα ρώτησε 2.000 κατοίκους στη

Βρετανία για τα σχέδια στην καραντίνα τους, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα μπορεί να προκύψει και κάτι πολύ καλό από αυτήν την παγκόσμια κρίση.

Συνολικά, το 60% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι σχεδιάζει ή έχει ήδη αρχίσει να αυτο-βελτιώνεται και να μετατρέπεται σε έναν… υπεράνθρωπο κατά τη διάρκεια της απομόνωσης. Μερικοί σχεδιάζουν να μάθουν ένα μουσικό όργανο (12%), ενώ άλλοι θέλουν να ζωγραφίσουν την επόμενη Mona Lisa!

Οι επιπλέον στόχοι που αναφέρθηκαν απ’ τους ερωτηθέντες περιελάμβαναν την εγγραφή σε online Πανεπιστημιακά μαθήματα, την εξάσκηση στη yoga, την ενασχόληση με τον κήπο και την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας.

Πολλοί έβαλαν ως στόχο να γυμνάζονται καθημερινά στο σπίτι και το 25% να μιλάει μια νέα γλώσσα μόλις τελειώσει η καραντίνα. Κι ένα 32% ελπίζει να γίνει masterchef (σήκωσε το χέρι αν έχεις πειραματιστεί κι εσύ με μια συνταγή)!

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε απ’ τη Lottoland, σημείωσε επίσης πως ένα 7% θέλει να μάθει πώς να τρέχει μια μικρή επιχείρηση.

Σειρές και ταινίες που πρέπει να δεις τώρα που #μενουμεσπιτι !

Τελικά, όταν αναγκάζεσαι να περάσεις περισσότερο χρόνο σε ένα εσωτερικό χώρο, τότε μπορεί να προκύψουν και ορισμένα θετικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της ασυνήθιστης περιόδου, θα ήταν τόσο εύκολο να παραδώσουμε τα όπλα, να ανησυχούμε διαρκώς και να επικεντρωθούμε σε όλα αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε.

Ωστόσο, πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιούν τον χρόνο με σύνεση και πραγματικά παραγωγικά!

Παράλληλα, το 80% των ερωτηθέντων είναι αποφασισμένοι να βρουν τη χρυσή τομή για τις μέρες που περνούν μέσα και τα δύο τρίτα δήλωσαν πως είναι σημαντικό για αυτούς να επιτύχουν κάτι από όλα αυτά. Συνολικά, το 69% θέλει να εγκαταλείψει την καραντίνα με μια νέα δεξιότητα και το 57% ανυπομονεί να συμμετάσχει σε δραστηριότητες που ποτέ δεν είχε χρόνο προηγουμένως.

Ένα σημαντικό 40% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερος άνθρωπος όταν ο COVID-19 αποτελέσει παρελθόν.

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες σε έρευνα που είναι γονείς, το 60% ενθαρρύνει επίσης, τα παιδιά τους να μάθουν νέες δεξιότητες και να βελτιώσουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου διακοπής.

Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, σε όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε κι ας γίνουμε καλύτεροι!

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η διατροφή της καραντίνας και όσα θα πρέπει ν’ αποφύγεις!

Photo: unsplash/Adrianna Van Groningen

Το άρθρο Τι προσπαθούν να κάνουν οι περισσότεροι εν μέσω καραντίνας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα