Τι αλλάζει στο Youtube για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Όλα όσα ανακοίνωσε η Google

17:33 26/9/2020 - Πηγή: iPop

Οι αλλαγές στη χρήση του Youtube από ανήλικους είναι γεγονός καθώς έθεσε περιορισμούς οι Google. Όσοι ανήλικοι βρίσκονται στην Ευρώπη δε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο υλικό αν δεν είναι άνω των 18 ετών, γι’ αυτό το λόγο οι ανήλικοι χρήστες του Youtube θα πρέπει να αποδεικνύουν την ηλικία τους.

Αλλαγές στη χρήση του Youtube
από ανήλικους

Η Google ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαίοι ανήλικοι χρήστες θα χρειαστεί να παρέχουν επιπλέον δικαιολογητικά για την απόδειξη της ηλικίας τους όταν θα ζητούν πρόσβαση σε ακατάλληλο για ανήλικους υλικό στο Youtube. Στην περίπτωση εκείνη όπου ούτε με αυτό τον τρόπο μπορέσει να πιστοποιηθεί η ηλικία του χρήστη, τότε θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού.

Το κίνητρο πίσω από αυτή την ενέργεια είναι η προσπάθεια της εταιρείας να παρέχει στους χρήστες τις κατάλληλες εμπειρίες σύμφωνα με την ηλικία τους. Αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες και είναι σαφές ότι σέβεται και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ.

Οι χρήστες, λοιπόν, θα χρειαστεί να συνδέονται μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό για να έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και στην περίπτωση όπου δεν είναι άνω των 18 τότε θα ανακατευθύνονται σε υλικό που αφορά στην ηλικία τους.

Η Google, επίσης, επεσήμανε ότι θα προσπαθήσει αυτό να γίνεται αυτόματα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Photo: Freepik

Το άρθρο Τι αλλάζει στο Youtube για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Όλα όσα ανακοίνωσε η Google εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα