Τέλος ο κωδικός εισόδου στους λογαριασμούς Microsoft – Πώς θα μπαίνεις στον υπολογιστή σου;

13:13 16/9/2021 - Πηγή: iPop


Η Microsoft ανακοίνωσε ότι όλοι πλέον μπορούμε να καταργήσουμε τον κωδικό πρόσβασης από τον λογαριασμό Microsoft και να χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους για να συνδεθούμε. Η εταιρεία προώθησε την επιλογή σε εταιρικούς χρήστες πριν λίγο καιρό και τώρα σχεδιάζει αφαιρώντας εντελώς τους κωδικούς πρόσβασης από τους εταιρικούς λογαριασμούς. Η είσοδος στον λογαριασμό Microsoft

χωρίς κωδικό θα γίνει με εναλλακτικούς τρόπους τους οποίους η εταιρία έχει εξηγήσει διεξοδικά.

H Microsoft υποστηρίζει ότι μπορεί να αναστήσει νεκρούς σαν chatbots κι εμείς θυμόμαστε το επεισόδιο του Black Mirror!

Είσοδος στον λογαριασμό Microsoft χωρίς κωδικό: Πώς θα γίνεται;

Αντί να χρειάζεται να θυμάσαι έναν κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιείς έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, θα μπορείς να χρησιμοποιείς την εφαρμογή Microsoft Authenticator, Windows Hello, ένα κλειδί ασφαλείας ή SMS ή κωδικούς μέσω email. Θα μπορείς δηλαδή να συνδεθείτε σε υπηρεσίες όπως Outlook, OneDrive, Microsoft Family Safety, ακόμη και Xbox Series X/S χωρίς κωδικό πρόσβασης. Η Microsoft θα προωθήσει την επιλογή σε όλους τις επόμενες εβδομάδες καθώς προετοιμάζεται για την κυκλοφορία των Windows 11 στις 5 Οκτωβρίου.

Αφού εγκαταστήσεις την εφαρμογή “Επαληθευτής” και τη συνδέσεις με τον λογαριασμό σου, μπορείς να απενεργοποιήσεις τον κωδικό πρόσβασής σου. Μεταβαίνεις στις ρυθμίσεις του λογαριασμού Microsoft και, στη συνέχεια, κάνεις κλικ στις “Επιλογές σύνθετης ασφάλειας και πρόσθετη ασφάλεια”. Από εκεί, μπορείς να αφαιρέσεις τον κωδικό πρόσβασης από τον λογαριασμό σου.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει στο κινητό του την εφαρμογή Microsoft Authenticator από εδώ και να  ενεργοποιήσει από την ιστοσελίδα του λογαριασμού του Microsoft τη δυνατότητα λογαριασμού χωρίς password, μέσω αυτής της διεύθυνσης.

Μπορείς να ενεργοποιήσεις ξανά τον κωδικό πρόσβασής σου ανά πάσα στιγμή, αλλά άλλες μέθοδοι σύνδεσης μπορεί να είναι πολύ πιο βολικές και ασφαλείς. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι μόνο ναρκοπέδιο για την κυβερνοασφάλεια, είναι χρονοβόροι για την εισαγωγή τους και, στην καλύτερη περίπτωση, ενοχλητικοί.

Θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα να δούμε και άλλες υπηρεσίες να αποκλείουν τους κωδικούς πρόσβασης εάν μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες εναλλακτικές, ασφαλείς μεθόδους σύνδεσης. Μέχρι τότε, ενεργοποίησε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου είναι δυνατόν, κατέβασε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και χρησιμοποίησε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τέλος ο κωδικός εισόδου στους λογαριασμούς Microsoft – Πώς θα μπαίνεις στον υπολογιστή σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα