Ghosting, Orbiting, Breadcrumbing: Τι είναι όλοι αυτοί οι όροι που περιγράφουν τις σύγχρονες σχέσεις;

08:30 16/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν ήταν ποτέ απλές, πόσο μάλλον οι ερωτικές. Στη σύγχρονη εποχή, το λεξικό των όρων που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε πώς δύο άνθρωποι ερωτεύονται και εξελίσσονται είναι πιο περίπλοκο από ποτέ. Υπάρχουν νέοι όροι για κάθε έναρξη και τελικό στάδιο μιας σχέσης, είτε το άτομο που βλέπεις, συναντά κι άλλους ανθρώπους, είτε ένας νέος έρωτας σε πλημμυρίζει με αγάπη πριν αρχίσουν τα δύσκολα.

Όλα στη σημερινή εποχή είναι τόσο μπερδεμένα κι γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να σε βοηθήσουμε να βρεις μια άκρη στο τι έχεις ή τελικά δεν έχεις. Παρακάτω, θα βρεις ένα πλήρες

λεξικό με όλους τους όρους που περιγράφουν μια σχέση.

Το σύγχρονο λεξικό των σχέσεων που πρέπει να γνωρίζεις:Ghosting

Το Ghosting δεν είναι κάτι νέο στην κουλτούρα γνωριμιών. Περιγράφει την απότομη – και φαινομενικά χωρίς λόγο – διακοπή κάθε επικοινωνίας μέσα σε μια ρομαντική σχέση. Ο ghoster εξαφανίζεται, αγνοώντας το μήνυμά σου και τις κλήσεις σου, σταματώντας κάθε επαφή.

Το χειρότερο πράγμα στο ghosting είναι ότι αφήνει το δεύτερο άτομο εντελώς μπερδεμένο ως προς το τι έκανε λάθος. Είναι κάτι ξαφνικό και απότομο.

Ορισμένοι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι το ghosting είναι μια μορφή συναισθηματικής σκληρότητας και κάνει πιο έντομα τα συναισθήματα εγκατάλειψης. Αν βλέπεις κάποιον και η σχέση σας δεν λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο, είναι καλύτερο να τον χωρίσεις με τον σωστό τρόπο, παρά να τον χωρίσεις και να του δημιουργείς ανασφάλειες.

Γιατί σήμερα οι άνδρες δεν ξεκινούν σχέσεις: Πώς μπορείς να το κάνεις να συμβεί

Haunting

Μετά το ghosting έρχεται το haunting. Το haunting είναι αυτό ακριβώς που σημαίνει, όταν κάποιος εξαφανίζεται απότομα, το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστεί ξαφνικά στην ζωή σου, χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση. Συνήθως, το ghosting γίνεται μέσα από τα social media και μπορεί να εκδηλωθεί με likes ή αντίδραση στην ιστορία σου. Η ιστορία θα εξελιχθεί ως εξής: εσύ θα του απαντήσεις κι αφού πάρει ξανά ό,τι θέλει θα γίνει και πάλι ένας ghoster και η ιστορία θα επαναληφθεί.

Unsplash / freestocksSubmarining

Το submarining είναι παρόμοιο με το haunting, απλά σε έναν πιο έντονο βαθμό. Ένας haunter θα σε “στοιχειώσει” για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα εξαφανιστεί μια για πάντα. Στο submarining, όμως, δε θα σε αφήσει ποτέ ήσυχη. Θα εμφανίζεται στη ζωή σου ξανά και ξανά.

Zombieing

Κάποιος μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σου μετά από μία εβδομάδα, μετά από ένα μήνα ή μετά από χρόνια. όταν, όμως αποφασίσει να εμφανιστεί μετά από χρόνια, αυτό σημαίνει πως ακολούθησε την τακτική του zombieing. Θα επιστρέψει στη ζωή σου και θα ζητήσει μια αποκλειστική σχέση, πείθοντάς σε πως έχει πραγματικά αλλάξει.

5 φράσεις του πρώην σου που σε στιγμάτισαν και σε έκαναν να χαλάσεις τις επόμενες σχέσεις σου

Orbiting

Το orbiting είναι το νέο ghosting, απ’ ό,τι φαίνεται. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι σήμερα, είναι σπάνιο κάποιος να εξαφανιστεί εντελώς και για πάντα. Αντίθετα, πιθανότατα θα περιστρέφεται γύρω από τα social media σου, κάνοντας stalking στην ζωή σου. Τους βλέπεις και μετά από λίγο μπορεί να αρχίσεις να αναρωτιέσαι που χάθηκαν πάλι.

Breadcrumbing

Το Breadcrumbing προέρχεται από το παλιό γερμανικό παραμύθι, Hansel και Gretel. Στην ουσία περιγράφει τα ανάμεικτα μηνύματα. Όταν κάποιος σου στέλνει και την επόμενη μέρα εξαφανίζεται, σου κάνει like και μετά σταματάει, βλέπει τα story σου και ξαφνικά, τίποτα. Είναι όταν έρχεται, αφήνει το “ψίχουλό” του και φεύγει, ενώ εσύ αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. Όταν δεν ξέρει τι του γίνεται, τέλος πάντων, τότε σου κάνει ένα ωραιότατο Breadcrumbing.

Pexels

Πράγματα που δεν συνειδητοποιείς επειδή είσαι εθισμένη στις τοξικές σχέσεις

Benching

Όπως γνωρίζεις στον αθλητισμό, οι παίκτες στον πάγκο είναι έτοιμοι και περιμένουν να μπουν στο παιχνίδι. Στις σύγχρονες σχέσεις, το benching είναι στην πράξη η “καβάτζα” με πιθανές επιλογές, που θα μπορούσαν, κάποια στιγμή, να δημιουργήσουν μια οποιουδήποτε είδους σχέση.

Situationship

Το situationship αφορά δύο άτομα τα οποία βρίσκονται σε μια σχέση χωρίς να το θέλουν στην πραγματικότητα. Ξεκινούν μια σχέση, επειδή και οι δύο είναι πρόσφατα χωρισμένοι και θέλουν να καλύψουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες ή διότι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Πρόκειται για δύο άτομα που εισέρχονται σε μια ρομαντική σχέση από ευκολία ή λόγω των περιστάσεων.

Ο τρόπος που η κοινωνική απομάκρυνση βλάπτει τις σχέσεις

The Slow Fade

Ίσως είναι και το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί. Το slow fade είναι ο αργός θάνατος σε μια σχέση. Όταν θέλει να το τελειώσει οριστικά, αλλά δεν μπορεί να στο πει, οπότε το αφήνει πάνω σου, βασανίζοντάς σε. Αντί για μια σύντομη συζήτηση που οδηγεί στον χωρισμό, επιλέγει να το καθυστερήσει, αποφεύγοντας την κατάσταση, ενώ είναι απόμακρος και απότομος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ghosting, Orbiting, Breadcrumbing: Τι είναι όλοι αυτοί οι όροι που περιγράφουν τις σύγχρονες σχέσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα