Ταξίδεψε μαζί μας στα ωραιότερα παλάτια του κόσμου μέσα από 12 φωτογραφίες

14:26 25/11/2021 - Πηγή: iPop

Σήμερα θέλαμε να σε κάνουμε να νιώσεις για λίγο πριγκίπισσα γι’ αυτό και εξερευνήσαμε τα ωραιότερα παλάτια του κόσμου και τα συγκεντρώσαμε μόνο για εσένα! Ταξίδεψε μαζί μας, πάρε όση έμπνευση χρειάζεσαι και αν θέλεις κλείσε και κανένα ταξιδάκι.

Είναι φαντασμαγορικά και δε χορταίνεις να τα βλέπεις! Σήμερα θα ταξιδέψεις μαζί μας σε 12 διαφορετικά παλάτια και είμαι σίγουρη πως οι φωτογραφίες απλά θα σε μαγέψουν και θα σε μαγνητίσουν. Για τώρα, όμως, γιατί ελπίζω σύντομα να τα δεις από κοντά.

Τα 7 πιο εμβληματικά κάστρα της Ελλάδας

που αξίζει να επισκεφτείς

Βρήκαμε ποια είναι τα ωραιότερα παλάτια του κόσμου και τα μοιραζόμαστε μαζί σου!Lake Palace, Udaiupur, Ινδία

Αυτό το φαινομενικά πλωτό παλάτι χτίστηκε μεταξύ 1743 και 1746 ως θερινή κατοικία του Maharana Jai Singh II του Udaipur, στο Rajasthan. Η υπέροχη αρχιτεκτονική του θα σου φέρει ρίγη. Το Udaipur.org.uk λέει ότι «η υπέροχη αρχιτεκτονική του Lake Palace θα σας ανατριχιάσει». Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια σειρά από αυλές και πολυτελή δωμάτια διακοσμημένα με περίτεχνα κρυστάλλινα έργα, βιτρό παράθυρα και ψηφιδωτά. Το παλάτι λειτουργεί πλέον ως πολυτελές ξενοδοχείο υπό την διοίκηση της Taj Hotels.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Udaipur Beats (@udaipur_beats)

Buckingham, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Από το 1837, αυτό το υπέροχο οικοδόμημα είναι η επίσημη κατοικία της Βασιλικής Οικογένειας στο Λονδίνο, αν και αρχικά χτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα ως σπίτι για τον 3ο κόμη του Mulgrave, John Sheffield. Ο George III το αγόρασε το 1761 για τη σύζυγό του, βασίλισσα Charlotte, και έγινε γνωστό ως «The Queen’s House». Με τα χρόνια επεκτάθηκε πολύ. Σήμερα, σύμφωνα με το www.royal.uk, έχει «775 δωμάτια… 19 κρατικά δωμάτια, 52 υπνοδωμάτια βασιλικών και επισκεπτών, 188 υπνοδωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rodrigo Vernier (@travellearning_rody)

Παλάτι Potala, Lhasa, Θιβέτ

Βρίσκεται στα 3,699 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα και είναι το ψηλότερο παλάτι του κόσμου. Χτισμένο το 1649, χρησίμευσε ως το χειμερινό παλάτι για τον Δαλάι Λάμα μέχρι το 1959. Στη συνέχεια άνοιξε ως μουσείο, αν και οι μοναχοί ασκητές ακόμα ζουν εκεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BeautifulChina (@chinadestinations)

Τοπ Καπί, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Αυτό το παλάτι, χτισμένο από τον Μεχμέτ τον Κατακτητή στα μέσα του 15ου αιώνα, ήταν το σπίτι των Οθωμανών Σουλτάνων για σχεδόν 400 χρόνια. Μετά το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1923, η κυβέρνηση αποφάσισε να το μετατρέψει σε μουσείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WhyGoTurkey (@whygoturkey)

Πάμε βόλτα στα ωραιότερα παλάτια και κάστρα του κόσμου απ’ τον καναπέ μας!

Εθνικό Παλάτι Pena, Sintra, Πορτογαλία

Ορατό από μίλια μακριά, το Εθνικό Παλάτι στο πορτογαλικό θέρετρο της Σίντρα ολοκληρώθηκε το 1854 και θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευρωπαϊκής ρομαντικής αρχιτεκτονικής. Ο ιστότοπος www.sintra-portugal.com λέει ότι οι «δύο τεράστιες καμινάδες που προεξέχουν από τις κουζίνες» έχουν γίνει το σύμβολο της Σίντρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lorenzo Puma De Masi (@puma_36)

Παλάτι των Βερσαλλιών, Γαλλία

Το Παλάτι των Βερσαλλιών ήταν αρχικά ένα κυνηγετικό κατάλυμα σχεδιασμένο από τον Λουδοβίκο ΙΓ ’, αλλά ο γιος του, Λουδοβίκος ΙΔ’, το επέκτεινε με θεαματικό αποτέλεσμα και έγινε το σπίτι της γαλλικής αυλής και κυβέρνησης το 1682. Από εκεί, συνέχισε να εξελίσσεται υπό την κυριαρχία διαφόρων βασιλιάδων μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Αποφασίστηκε να ανοίξει ως μουσείο «αφιερωμένο σε όλες τις δόξες της Γαλλίας» στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο επίσημος ιστότοπος του αναφέρει ότι το παλάτι διαθέτει 2.300 δωμάτια σε 63.154 τ.μ. Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco εδώ και 30 χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IgersVersailles (@igers__versailles)

Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα

Η Απαγορευμένη Πόλη, που κατασκευάστηκε το 1420, είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα από παλάτια στον κόσμο. Καλύπτει μια έκταση περίπου 72 εκταρίων (180 στρέμματα) με συνολικό εμβαδόν περίπου 150.000 τ.μ. και αποτελείται από περισσότερα από 90 παλάτια, 980 κτίρια και πάνω από 8.728 δωμάτια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christian B (@cb_unterwegs)

Qasr AlWatan, Αμπού Ντάμπι

Το Qasr Al Watan, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2017, είναι ένα λειτουργικό προεδρικό μέγαρο, αλλά είναι επίσης ανοιχτό στο κοινό για περιηγήσεις. Το Emirates247.com αποκαλύπτει μερικά συναρπαστικά στοιχεία για το κτίριο, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι πόρτες του χρειάστηκαν 700 ώρες για να κατασκευαστούν, με χρυσό 23 καρατίων εντοιχισμένο σε ξύλο σφενδάμου. Η Μεγάλη Αίθουσα, εν τω μεταξύ, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους θόλους στον κόσμο, με διάμετρο 37 μέτρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexander Loong (@lexloongtravels)

Παλάτι του Κοινοβουλίου, Βουκουρέστι, Ρουμανία

Αυτή η κομμουνιστική δομή, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1984 και 1997, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο από άποψη επιφάνειας μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, χάρη σε επιφάνεια δαπέδου 365.000 τετραγωνικών μέτρων. Και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το βαρύτερο κτήριο του πλανήτη, χάρη στους 700.000 τόνους χάλυβα και μπρούντζου σε συνδυασμό με 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα μάρμαρο, 3.500 τόνους κρυστάλλινο γυαλί και  900.000 κυβικά ξύλου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Florentina Bianca (@florentina_bianca___15)

 Παλάτι Sanssouci, Potsdam, Γερμανία

Κατασκευάστηκε μεταξύ 1745 και 1747, το παλάτι χτίστηκε για τον Μέγα Φρίντριχ ως το καλοκαιρινό του καταφύγιο. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι ο αμπελώνας στη νότια πλαγιά της κορυφογραμμής Bornstedter, με τα έξι επίπεδα να συνδέονται με 132 σκαλοπάτια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη cant_irish83 (@cant_irish83)

Παλάτι Mysore, Karnataka, Ινδία

Αυτό το εντυπωσιακό παλάτι στη νότια ινδική πολιτεία Καρνατάκα χτίστηκε το 1912 για τη δυναστεία Γουοντεγιάρ, η οποία κυβέρνησε το Βασίλειο της Μισόρης από το 1399 έως το 1947. Το παλάτι  είναι πλέον ένα αξιοθέατο της περιοχής. Χτισμένο με ινδοσαρακηνικό στυλ με θόλους, πυργίσκους, καμάρες και κιονοστοιχίες, το παλάτι συχνά συγκρίνεται με το παλάτι του Μπάκιγχαμ της Βρετανίας λόγω του μεγαλείου του. Σχεδιάστηκε από τον Henry Irwin, τον Βρετανό αρχιτέκτονα της πολιτείας Madras.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ankur Srivastava (@ankur2610)

Βασιλικό Παλάτι Istana Negara, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Το βασιλικό παλάτι της Μαλαισίας άνοιξε το 2011 και αντικατέστησε το παλαιότερο παλάτι που είναι πλέον ανοιχτό ως εθνικό μουσείο. Το κτίριο διαθέτει 22 χρυσούς θόλους και η κατασκευή του κόστισε 1,35 εκατομμύρια λίρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη spikyexplorestheworld (@spikyexplorestheworld)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ταξίδεψε μαζί μας στα ωραιότερα παλάτια του κόσμου μέσα από 12 φωτογραφίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταξίδεψε,taxidepse