Όχι. Δεν είσαι “λιγότερη” απ’ τον σύντροφό σου. Ούτε εκείνος “λιγότερος” από εσένα

19:11 24/11/2021 - Πηγή: iPop

Είμαστε όλοι ίσοι, όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε τα επιτεύγματά μας, δεν είμαστε η δουλειά μας, οι σπουδές μας, από που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε. Είμαστε όλοι άνθρωποι φτιαγμένοι από χώμα που εκεί θα καταλήξουμε. Όταν το καταλάβουμε αυτό θα έχουμε κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό μας και θα έχουμε απαλλαχθεί από πολλά θέματα και προβλήματα που μπορεί να μας απασχολούν σήμερα. Η κατωτερότητα στη σχέση είναι ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά πολλά ζευγάρια. Κάποιοι δεν τολμούν καν να το πουν αλλά το αισθάνονται.

Όταν καταλάβεις ότι δεν υπάρχει μύθος

Γνωρίζεις αυτόν τον άνθρωπο, που τον λες άνθρωπο

της ζωής σου και θαμπώνεσαι. Ξεμυαλίζεσαι. Μην ψάχνεις να βρεις τι και γιατί ή ηλικίες και κατάσταση που βρίσκεσαι. Η χημεία δουλεύει και δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια τα γιατί και τα πώς. Γιατί εκείνον και όχι τον άλλον. Είναι έλξη και δεν εξηγείται με λόγια. Το μόνο που θες είναι να είστε μαζί.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δημιουργούν έναν «μύθο» στο μυαλό μας. Τους θαυμάζουμε για ό,τι είναι, για τον χαρακτήρα τους, για τα χαρακτηριστικά τους, για τη δουλειά τους, μπορεί και να μην ξέρουμε για ποιο λόγο, να μην εξηγείται. Νιώθουμε όμως έναν θαυμασμό για εκείνον. Εκείνοι μπορεί μάλιστα να μην το καλλιεργούν καθόλου όλο αυτό τον μύθο που έχουμε πλάσει εμείς στο μυαλό μας.

Νιώθουμε και εμείς με τη σειρά μας σπουδαίες που μας διάλεξε! Μόνο που ξεχνάμε ότι είναι και αυτός ένας άνθρωπος όπως είμαστε όλοι μας.

Ποια είναι τελικά τα όρια μεταξύ ζήλιας και θαυμασμού προς τον άνθρωπό μας

Οι άνθρωποι έχουμε τόσα προτερήματα αλλά και ελαττώματα. Στη φάση του ξεμυαλίσματος που λέω παραπάνω δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να δούμε τα ελαττώματα του συντρόφου μας. Τα θεωρούμε μικρά μπροστά σε όλο το πακέτο. Και έτσι όλο αυτός ο μύθος που έχουμε φτιάξει με το μυαλό μας ίσως δημιουργήσει και ένα από αυτά τα γνωστά συμπλέγματα κατωτερότητας. Το να νιώθεις δηλαδή κατωτερότητα στη σχέση και ότι κάτι σου λείπει σε σχέση με τον άλλο και να μην νιώθεις ελευθερία να εκφράσεις πράγματα στον σύντροφό σου. Να θεωρείς ότι είναι κάτι σπουδαίο ενώ εσύ όχι.

Είναι σαν μια μηχανή προβολής που έχεις καταπιεί και όλα αυτά τα συναισθήματα και όλος αυτός ο υπέρμετρος θαυμασμός να πέφτει πάνω στον άλλον. Την λάμψη αυτή στα μάτια σου τη βλέπει, όπως και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Ακόμα και αν δεν το πεις με λόγια, φαίνεται.

Και μια μέρα, όταν γίνει το περιβόητο κλικ, όταν ίσως η καθημερινότητα και η ρουτίνα τον βάλει στην πραγματική θέση που είχε εξαρχής, όταν πέσει από το βάθρο του μύθου που είχες φτιάξει με το μυαλό σου και γίνει η απομυθοποίηση, τότε νιώθεις ένα κενό γιατί πια δεν υπάρχει λόγος να θαυμάζεις πια τον άλλο. Γιατί βλέπεις ότι είναι ίδιος με εσένα.

Αυτοί που δεν το ζήτησαν

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτσι πλασμένοι, δεν ζήτησαν να τους θαυμάσεις. Είναι κάτι που γίνεται αυτόματα, δεν το καλλιέργησαν ποτέ. Απλά έτυχε να συναντηθούν οι δρόμοι σας και να φτιάξετε αυτό το μοναδικό κοινό σας ταξίδι.

Είμαστε όλοι ίσοι

Να πιστεύεις ότι είσαι ισάξια και προχωράτε μαζί με τον άνθρωπο αυτόν που σήμερα έχεις τόσο ψηλά. Ακόμα και αν έχετε πράγματα άνισα στη ζωή. Ακόμα και αν το επάγγελμά σου δεν έχει το κύρος που μπορεί να έχει το δικό του, όλοι είμαστε χρήσιμοι ανεξάρτητα του τι κάνουμε για να βγάλουμε τον επιούσιο. Δεν λαμβάνουμε αξία επειδή κάνουμε κάποιο επάγγελμα, δεν μας δίνει το επάγγελμά μας αξία, ούτε τα πόσα μηδενικά έχει ο τραπεζικός μας λογαριασμός. Δεν προσμετράται έτσι η ανθρώπινη αξία.

Τη μέρα που θα ξυπνήσεις και θα θεωρήσεις τον σύντροφό σου ίσο με εσένα που δεν θα τον θαυμάσεις νυχθημερόν για ό,τι είναι, θα έχεις απελευθερωθεί από μεγάλα δεσμά που μόνη σου έβαλες στον εαυτό σου.

Η σχέση σας θα φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο υπό αυτήν την προοπτική. Και εσύ επιτέλους θα είσαι ο απελευθερωμένος εαυτός σου, αυτή που είσαι με τις φίλες και την οικογένειά σου που δεν έχεις κανένα πρόβλημα να είσαι εσύ αλλά και η σχέση δεν θα ζει υπό το καθεστώς πίεσης και άγχους.

Μπορεί να μην υπάρχει η συνταγή της επιτυχίας, αλλά σίγουρα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για μια υγιή μακροχρόνια σχέση

Σε αγαπώ και είμαι περήφανη που είσαι στη ζωή μου

Αλλά αγαπώ και εμένα και είμαι εξίσου περήφανη και για εμένα. Δεν χρειαζόμαστε μύθους στη ζωή μας, οι μύθοι είναι για να θαμπώνονται τα παιδιά. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ήμασταν παιδιά και δεν χρειαζόμαστε μύθους στη ζωή μας και πόσο μάλλον στην αγκαλιά μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όχι. Δεν είσαι “λιγότερη” απ’ τον σύντροφό σου. Ούτε εκείνος “λιγότερος” από εσένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα