Η Αθήνα στολίζεται και σε καλεί να γιορτάσετε μαζί τα Χριστούγεννα! Δες το εντυπωσιακό δέντρο και τη λαμπερή πλατεία Συντάγματος

11:33 25/11/2021 - Πηγή: iPop

Σε γιορτινό κλίμα μπήκε η Πλατεία Συντάγματος, καθώς στολίστηκε και έβαλε τα γιορτινά της και η αλήθεια είναι πως δείχνει πιο όμορφη από ποτέ! Άναψε το δέντρο της το απόγευμα της Τρίτης, 23/11, και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να το θαυμάσει και να μπει σιγά σιγά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Με χριστουγεννιάτικο φως «πλημμύρισε» η Πλατεία Συντάγματος. Περισσότερα από 60.000 πολύχρωμα λαμπάκια συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, φώτισαν από πάνω έως κάτω το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, εκπλήσσοντας

ευχάριστα τους Αθηναίους, που εκείνη την ώρα περνούσαν από το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας. Το εντυπωσιακό Δέντρο, ύψους 19 μέτρων, το οποίο «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωταγωγήθηκε μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων «κηρύσσοντας» με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Πάρε μία μικρή γεύση από τις πρώτες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις και μπες στο εορταστικό κλίμα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanasis Kakavoulas (@t.kakavoulas)

Το υπερθέαμα στην πλατεία Συντάγματος:

Δέσμες φωτός έκαναν για μερικά λεπτά τη νύχτα-μέρα, ενώ εντυπωσιακές κινηματογραφικές εικόνες, συνέθεσαν μία ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η «μουντή» διάθεση που έχει επιβάλει η πανδημία μπορεί να ανατραπεί και οι καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά.

Η Πλατεία Συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι δρόμοι και τα κτίρια περιμετρικά, φωτίστηκαν με 350.000 λαμπάκια. Η λάμψη αναδείχθηκε μέσα από το φαντασμαγορικό σόου, που είχε την υπογραφή του αναγνωρισμένου lighting designer, Γιώργου Τέλλου. Το υπερθέαμα συνοδεύτηκε από την πρωτότυπη μουσική του χαρισματικού συνθέτη και sound artist, Σταύρου Γασπαράτου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis)

Μήπως αυτή είναι η πιο συγκινητική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που είδαμε φέτος;

Εορταστική ατμόσφαιρα και στις γειτονιές:

Το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων να στολιστούν και να φωταγωγηθούν όλες οι γειτονιές της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι έως το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό, η πόλη ήδη μετατρέπεται σε μία λαμπερή σκηνή με φωτεινές λάμπες, αστέρια, πολύχρωμες μπάλες και γιρλάντες.

Περίτεχνες κατασκευές στήνονται σε 35 πλατείες, ενώ στους δρόμους τοποθετούνται περισσότερα από 4.000 στολίδια. Τον στολισμό συμπληρώνουν γιρλάντες και φωτιστικοί σωλήνες στις κολόνες. Με τη φωταγώγηση των πλατειών, των κεντρικών λεωφόρων, των περιφερειακών οδικών αρτηριών, αλλά και των μικρότερων δρόμων, η Αθήνα ολοκληρώνει σταδιακά τον λαμπερό της στολισμό εν όψει των Χριστουγέννων.

Φέτος στολίζουμε νωρίτερα! 5 ξεχωριστές ιδέες για μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Αθήνα στολίζεται και σε καλεί να γιορτάσετε μαζί τα Χριστούγεννα! Δες το εντυπωσιακό δέντρο και τη λαμπερή πλατεία Συντάγματος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθήνα, Χριστούγεννα Δες, Συντάγματος,athina, christougenna des, syntagmatos