Τα tips που θα κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σου παιχνιδάκι

17:12 18/10/2020 - Πηγή: iPop

Όλοι οι σκυλογονείς ξέρουν ότι το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σου είναι ένα task αυξημένης δυσκολίας ειδικά όταν δεν έχεις κάποιο μικρόσωμο σκυλάκι. Αν δε θέλει να ανοίξει το στόμα του δε θα το ανοίξει και αν του το ανοίξεις μέχρι να βάλεις την οδοντόβουρτσα θα το έχει ξανακλείσει μέχρι να βλεφαρίσεις! Το βούρτσισμα είναι σημαντικό επειδή καθαρίζει την πλάκα που οδηγεί σε κακή αναπνοή ή σε πιο σοβαρά προβλήματα, όπως αποσυντεθειμένα δόντια ή ασθένεια των ούλων. Υποθέτω ότι σε έναν ιδανικό κόσμο θα ερχόντουσαν, θα άνοιγαν το στόμα τους και θα περίμεναν υπομονετικά μέχρι να τα έχουμε βουρτσίσει

όπως πρέπει! Επειδή ωστόσο αυτό είναι ένα πολύ απατηλό όνειρο, βρήκα κάποια tips που πιστεύω ότι θα κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σου παιχνιδάκι.

Τα tips που χρειάζεσαι για το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σουΔιάλεξε μια ήρεμη στιγμή για το βούρτσισμα των δοντιών. Καλό θα είναι να είστε οι δυο σας χωρίς περισπασμούς στο χώρο από άλλους.Αγόρασε μια οδοντόβουρτσα σκύλου. Οι οδοντόβουρτσες για σκύλους έχουν μακρύτερη, καμπυλωτή λαβή που διευκολύνει την πρόσβαση στα πίσω δόντια. Χρησιμοποιείς μόνο ειδική οδοντόκρεμα για σκύλους καθώς η δική σου οδοντόκρεμα μπορεί να περιέχει τοξικά στοιχεία για το σκύλο σου.Βρες ένα καλό σημείο για το βούρτσισμα των δοντιών. Δηλαδή να έχει καλό φωτισμό για να βλέπεις τι κάνεις και βεβαιώσου ότι το σκυλί σου είναι άνετο.Άγγιξε τα δόντια και τα ούλα χωρίς την οδοντόβουρτσα. Σήκωσε το πάνω χείλος και κράτησε το ενώ αγγίζεις τα δόντια. Στη συνέχεια τράβηξε το κάτω χείλος προς τα κάτω και άγγιξε τα κάτω δόντια.Τώρα άγγιξε την οδοντόβουρτσα στα δόντια. Στα μπροστινά, πλαϊνά και πίσω δόντια στο πάνω και στο κάτω μέρος. Επιβράβευσε το σκύλο σου για την ανεκτικότητα του σε αυτό το βήμα.Ήρθε η ώρα για την οδοντόκρεμα. Ξεκίνα δείχνοντας στον σκύλο σου την οδοντόκρεμα και αφήνοντάς τον να τη γλείψει από το δάχτυλό σου.Πρόσθεσε την οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα.Ξεκίκα να βουρτσίζεις τα πάνω δόντια. Κράτησε το πάνω χείλος προς τα πάνω. Βούρτσισε τα μπροστινά δόντια και επιβράβευσε το σκυλί σου.Μετακίνησε την οδοντόβουρτσα από τα μπροστινά δόντια πιο πίσω προς τα πλάγια και τα πίσω δόντια στην κορυφή.Ξεκίνησε να βουρτσίζεις τα κάτω δόντια. Κράτησε πατημένο το κάτω χείλος και βούρτσισε τα κάτω δόντια. Μετά με τα μπροστινά δόντια και μετά προς τα πλάγια και προς τα πίσω.Έπαινος και ανταμοιβή σε κάθε βήμα γιατί το αξίζουν. Το να βουρτσίζεις τα δόντια τους είναι αφύσικο για τα σκυλιά. Για να το κάνεις αυτό μια θετική εμπειρία, συχνά να λες μπράβο στο σκύλο σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα tips που θα κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σου παιχνιδάκι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα