Άνδρες έξω φρενών! Τι σημαίνουν πραγματικά τα νεύρα του συντρόφου σου;

20:36 17/10/2020 - Πηγή: iPop

Οι άνδρες πολλές φορές δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτό ακριβώς που θέλουν, καθώς δεν τους αρέσει να αισθάνονται συναισθηματικά ευάλωτοι. Έτσι, αντί να μοιράζονται αυτό ακριβώς που τους ενοχλεί, τείνουν απλά να βγάζουν «δόντια» και να γίνονται έξω φρενών, αφήνοντάς μας μ’ ένα ερωτηματικό πάνω απ’ το κεφάλι! Τι σημαίνουν πραγματικά τα νεύρα του συντρόφου σου;

Πάρα πολλοί άνδρες οι οποίοι είναι ο ορισμός του «καλού και ήρεμου παιδιού» έχουν στιγμές που γίνονται θηρία έτοιμα να ορμήξουν!

Ο θυμός δεν είναι καθόλου παρεξηγήσιμος! Αντιθέτως, είναι μέσα

στη ζωή κι είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα! Το θέμα που τίθεται είναι το πώς εκφράζεις τον θυμό σου και κατά πόσον είσαι σε θέση να τον διαχειριστείς.

Αν πάμε πίσω στο 320 π.Χ. θα θυμηθούμε την εύστοχη και πάντα επίκαιρη φράση του Αριστοτέλη: «Ο καθένας μπορεί να είναι θυμωμένος – αυτό είναι εύκολο. Ωστόσο, το να είναι θυμωμένος με το σωστό πρόσωπο, στο σωστό βαθμό, την κατάλληλη στιγμή, για τον σωστό λόγο και με τον σωστό τρόπο, απαιτεί σοφία».

Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο θυμός είναι ένα επιφανειακό συναίσθημα. Οι άνδρες πολύ συχνά βασίζονται στην οργή για να καλύψουν άλλα συναισθήματα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πρότυπα, τα οποία θέλουν τους άνδρες να είναι «αδύναμοι» κι «ευάλωτοι» όταν εκφράζουν άλλα συναισθήματα.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, πίσω απ’ τα νεύρα του συντρόφου σου, κρύβονται συνήθως οι εξής φράσεις:ΦοβάμαιΝιώθω πληγωμένοςΕίμαι απογοητευμένοςΑισθάνομαι απόρριψηΝιώθω ανασφάλειαΝιώθω μοναξιά

Όταν οι άνδρες καταφέρνουν να διαχειριστούν αυτά τα συναισθήματα τους τα οποία εκφράζονται ως θυμός, αποκτούν συναισθηματικό αυτοέλεγχο. Αυτή η θετική εξέλιξη συνήθως συμβαίνει σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου κι όταν ο άνδρας αρχίζει κι ωριμάζει μέσα απ’ τη δουλειά και την οικογένειά του!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άνδρες έξω φρενών! Τι σημαίνουν πραγματικά τα νεύρα του συντρόφου σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα