Τα σημάδια που «φωνάζουν» ότι πρέπει να αλλάξεις τροφή στον σκύλο σου και ο τρόπος για να το κάνεις σωστά

14:02 17/5/2021 - Πηγή: iPop

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις την τροφή του σκύλου σου; Αυτά είναι τα σημάδια που σου λένε ότι πρέπει να το κάνεις πράξη και ο τρόπος για να γίνει σωστά.

Καλή η τροφή του σκύλου σου που του δίνεις τόσα χρόνια, όμως μήπως καλύτερα να την αλλάξεις; Ποιοι οι λόγοι για να κάνεις κάτι τέτοιο και πώς να το κάνεις, ώστε να συνεχίσει ο τετράποδος φίλος σου να τρώει κανονικά και τη νέα του τροφή;

Οι λόγοι για να αλλάξεις την τροφή του σκύλου σου

Μερικές φορές η αλλαγή τροφής είναι αναγκαία κι όχι απλά σημαντική.

Ηλικία:
Περίπου στα πρώτα του γενέθλια είναι καλό να αλλάξεις την τροφή του, αφού πλέον δεν είναι πια κουτάβι. Επίσης, γύρω στα 7-8 έτη πρέπει να ξανακάνεις την αλλαγή αυτή, γιατί πλέον ο σκύλος σου μεγάλωσε και θεωρείται σιγά – σιγά ηλικιωμένος. Βάρος: Όπως έχουμε ξαναπεί, αν ο σκύλος σου είναι υπέρβαρος και δεν έχει την ιδανική σωματική κατάσταση, τότε σίγουρα πρέπει να προσέξεις τη διατροφή του και να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις την τρέχουσα τροφή του. Δραστηριότητα: Είναι σημαντικό η τροφή που του δίνεις να συμβαδίζει και με τα επίπεδα ενέργειας που καταναλώνει. Μερικά σκυλιά έχουν για παράδειγμα ανάγκη από τροφές με υψηλότερα επίπεδα πρωτεϊνών και θερμίδων. Υγεία: Ορισμένα τρόφιμα έχουν διαμορφωθεί για να βοηθούν τους κτηνιάτρους να διαχειρίζονται διατροφικά ορισμένες περιπτώσεις υγείας. Αν ο σκύλος σου χρειάζεται να αλλάξει τροφή σε αυτή την περίπτωση θα σου το πει ο κτηνίατρος.

Ποια είναι η σωστή διατροφή για έναν ηλικιωμένο σκύλο;

Unsplash/ Berkay GumustekinΠώς να αλλάξεις τη διατροφή του σωστά;

Μπορεί να σε ανησυχεί το πώς θα το κάνεις πράξη, όμως το κλειδί είναι η σταδιακή μετάβαση σε μια άλλη τροφή, διάρκειας 7-10 ημερών ιδανικά.

1η-2η ημέρα: 3/4 της τρέχουσας τροφής του και 1/4 της νέας 3η-4η ημέρα: Μισή ποσότητα από την παλιά και μισή από τη νέα τροφή 5η-7η ημέρα: 3/4 του νέου φαγητού και 1/4 του παλιού 8η-10η ημέρα: Μόνο το νέο φαγητό

Εάν ο σκύλος σου δεν φαίνεται να του αρέσει το νέο του φαγητό ή εάν αισθάνεται πεπτική διαταραχή, παράτεινε τη μετάβαση για μερικές ακόμη ημέρες. Μπορείς, επίσης, να ζητήσεις τη συμβουλή του κτηνιάτρου.

Ο σκύλος σου σταμάτησε να τρώει την ξηρά τροφή του; Ποιος ο λόγος;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα σημάδια που «φωνάζουν» ότι πρέπει να αλλάξεις τροφή στον σκύλο σου και ο τρόπος για να το κάνεις σωστά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα